Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls", kurš šobrīd norisinās "Purvīša balvas" kandidātu izstāde, svētdien, 3. martā, plkst. 15.00 notiks pasākums "Sarunu muzejā" ar "Purvīša balvas 2013" kandidātiem Andreju Grantu un Miķeli Fišeru (attēlā), portālu "Delfi" informē LNMM pārstāvji.

"Purvīša balva" ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas mūsdienu mākslā. 2013. gada ekspozīcija apvieno astoņus dažādus autorus, kuri strādā ar atšķirīgiem medijiem: klasiskajā eļļas glezniecības tehnikā, ogles zīmējumā, fotogrāfijā, tēlniecībā, ar telpiskām un videoinstalācijām. Harijs Brants, Andris Breže, Ivars Drulle, Andris Eglītis, Miķelis Fišers, Andrejs Grants, Gļebs Panteļejevs un Krišs Salmanis savos mākslas darbos dalās ar skatītājiem domās par dzīvi un pasauli, vērtībām un jauniem atklājumiem.

Kas nosaka, ka mākslas darbs ir aktuāls un laikmetīgs? Kā ir jāskatās mūsdienu māksla? Kādi ir lielākie izaicinājumi māksliniekam šodien? Kā rodas ideja labam mākslas darbam, kā veidojas veiksmes stāsts? Šie ir tikai daži jautājumi, uz kuriem būs iespējams rast atbildes "Sarunas muzejā" laikā 3. martā.

Atgādinām, ka neskatoties uz to, ka balvas laureāts ir jau paziņots, līdztekus žūrijas vērtējumam ikviens izstādes apmeklētājs un interesents ir aicināts izteikt arī savu viedokli par astoņu Purvīša balvas 2013 finālistu veikumu, aizpildot anketu un nobalsojot par savu favorītu LNMM izstāžu zālē "Arsenāls" vai portāla "Delfi.lv" sadaļā "Kultūra". Noslēdzoties izstādei, tiks paziņoti mākslinieki, kas ieguvuši vislielākās publikas simpātijas, kā arī noteikti divi balsotāji, kuri saņems iespēju gadu bez maksas apmeklēt LNMM organizētās izstādes.

Dalības maksa pasākumā "Saruna muzejā" ir ieejas biļete izstādē. "Purvīša balvas" kandidātu izstāde "Arsenālā" skatāma līdz 14. aprīlim.

Foto: 'Purvīša balvas 2013' pasniegšana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!