Foto: Ansis Starks

Svētdien, 24. martā, pulksten 12.00 Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM) aicina uz "Sarunām muzejā" Purvīša balvas kandidātu izstādē. Pasākuma īpašie viesi – "Purvīša balvas 2019" finālisti Paulis Liepa, Ieva Epnere, Rasa un Raitis Šmiti, portālu "Delfi" informē LNMM pārstāve Kristīne Lāce.

Sarunu vadīs LNMM Laikmetīgās mākslas kolekcijas glabātāja, "Purvīša balvas 2019" neatkarīgo ekspertu darba grupas vadītāja Astrīda Rogule, kura apmeklētājus iepazīstinās ar uzaicinātajiem autoriem, viņu radošajiem sasniegumiem, kā arī, uzdodot jautājumus, rosinās klātesošos iesaistīties viedokļu apmaiņā. Šīs sarunas četri dalībnieki iepazīstinās ar sava darba ieceri, tapšanas procesu un vēstījumu.

Paulis Liepa balvai nominēts par izstādi "Daiļo mākslu kabinets" Mūkusalas Mākslas salonā, Ieva Epnere – par personālizstādi "Dzīvo atmiņu jūra" kim? Laikmetīgās mākslas centrā, Rasa Šmite un Raitis Šmits – par izstādi "Mikropasauļu svārstības" RIXC mākslas galerijā.

"Purvīša balvas" nominantu izstāde ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas laikmetīgajā mākslā. 2019. gada ekspozīciju veido spilgts glezniecības, grafikas, instalāciju, foto- un videomākslas kopums, ko radījuši sestajai Purvīša balvai par izcilāko sniegumu vizuālajā mākslā 2017. un 2018. gadā neatkarīgo ekspertu izvirzītie astoņi mākslinieki un autoru kolektīvi – Ēriks Apaļais, Ieva Epnere, Kristaps Epners, Gints Gabrāns, Romāns Korovins, Paulis Liepa, Rasa un Raitis Šmiti, tekstu grupa "Orbīta". Purvīša balvas finālistu skate ļauj iepazīt gan mākslas procesa aktuālo kopīgo ainavu, gan arī atšķirīgu mākslinieku radīto individuālo pasauļu daudzveidību.

Sestā "Purvīša balva" tiks pasniegta 12. aprīlī īpašā ceremonijā mākslas centrā "Zuzeum". Laikā no ekspozīcijas atklāšanas līdz laureāta nosaukšanai apmeklētājiem būs iespēja balsot arī par savu favorītu portālā "Delfi", kas tāpat kā balvas ieguvējs taps zināms "Purvīša balvas 2019" ceremonijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!