Foto: Publicitātes foto

Kopš 2012. gada 30. oktobra Latvijas Nacionālais mākslas muzejs ir pievienojies tiešsaistes platformai ”Google Art Project”. LNMM ir pirmais muzejs Baltijā, kas iesaistās šajā projektā.

Kā informē LNMM, ”Google Art Project” Latvijas Nacionālā mākslas muzeja sadaļā ir apskatāmi 28 autoru 70 mākslas darbi no LNMM krājuma, ietverot glezniecību, grafiku un tēlniecību. Starp tiem arī tādi latviešu mākslas klasiķu meistardarbi kā Vilhelma Purvīša ”Pavasara ūdeņi (Maestoso)” (1910), Johana Valtera ”Peldētāji zēni” (1900) un Jēkaba Kazaka ”Bēgļi” (1917).

Muzeja ievietoto izlasi iespējams aplūkot vietnē šeit. Turpmāk virtuālo kolekciju plānots papildināt.

”Google Art Project” ir sadarbības tīkls starp ”Google”, pasaules muzejiem un galerijām no 40 valstīm. Tā ir unikāla tiešsaistes platforma, kas sniedz vēl nebijušu iespēju – apskatīt augstas izšķirtspējas mākslas darbu attēlus un video no dažādiem pasaules mākslas muzejiem un galerijām, saskatīt darbu vissmalkākās detaļas, ”doties” virtuālās muzeju tūrēs un veidot savas virtuālās kolekcijas.

Piedaloties šajā projektā, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs veicina krājuma pieejamību plašākām sabiedrības grupām un kolekcijas atpazīstamību starptautiskā līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!