Foto: AP/Scanpix
Londonas galerijā "Halcyon" šonedēļ atklās mūziķa, dziesminieka un nu jau Nobela prēmijas literatūrā laureāta Boba Dilana gleznu izstādi, raksta ārvalstu prese.

Šī būs viena no plašākajām izstādēm, kas skatītājiem atklāj Boba Dilana gleznotāja un tēlnieka veikumu. Ekspozīcijā aplūkojami gan viņa zīmējumi, gan akvareļi, gan čuguna darbi.

Darbos, kas izstādīti Londonā, Dilans ceļo pa ASV. Viņa interešu lokā ir dzelzceļi, debesskrāpji, tilti, tukšas ielas un aizmirsti krustojumi, pamesti moteļi un 50. gadu automašīnas.

Šobrīd pasaulē interese par amerikāņu mūzikas klasiķi ir strauji pieaugusi, saistībā ar Nobela prēmijas literatūrā saņemšanu. Turklāt viņš pārtraucis ieilgušo klusēšanu pēc balvas izziņošanas un apstiprinājis, ka centīsies ierasties uz ceremoniju Stokholmā 10. decembrī, ja vien to ļaus turnejas grafiks.

Izstāde Londonā skatītājiem būs pieejama no 5. novembra līdz 11. decembrim. Galerijas pārstāvji cer, ka, pa ceļam uz Stokholmu, 75 gadus vecais mūziķis atradīs iespēju pagodināt izstādi ar savu klātbūtni.

“Viņš ieradīsies tad, kad viņam to gribēsies,” medijiem pauda galerijas prezidents Pols Grīns. “Šobrīd vēl nezinām, kad un vai vispār Dilans Londonu apmeklēs. Mēs ceram, ka apmeklēs. Viņa iesaiste šajā izstādē ir ļoti dziļa dažādos aspektos.”

Jau ziņots, ka 13. oktobrī Zviedrijas akadēmija paziņoja, ka šogad Nobela prēmiju literatūrā saņems amerikāņu mūziķis Bobs Dilans. Līdz pat novembra sākumam mūziķis par balvas saņemšanu nebija sniedzis nekādus komentārus, tāpat nebija zināms, vai viņš apmeklēs svinīgo balvas pasniegšanas ceremoniju Stokholmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!