Foto: DELFI

Eiropas Komisijas pārstāvniecībā Londonā no 14. līdz 30. novembrim norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) absolventu izstāde ”Graduation”, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecību Lielbritānijā, portālu ”Delfi” informē LMA pārstāvji.

Latvijas Mākslas akadēmiju izstādē pārstāv vairāk nekā desmit spilgti mākslinieki, kas studijas Akadēmijā beiguši pēdējo trīs gadu laikā. Skatītāju uzmanībai piedāvātā ekspozīcija, kurai darbi tika atlasīti sadarbībā ar Latvijas vēstniecību un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Lielbritānijā, ir kā ”klātesošs liecinieks jaunās mākslinieku paaudzes attīstībai – ar rūpību izkoptam talantam, kas piesaka sevi uz starptautiskās mākslas skatuves, uzsāk savu radošās pilnveides ceļu, attīsta laikmeta garu apliecinošas mākslas izteiksmes formas un jaunus mākslas virzienus,” raksta izstādes veidotāji.

Izstādē būs aplūkojami Elīnas Alkas, Sandas Skujiņas, Kristīnes Urbanavičas, Adrianas Vīgneres, Zanes Veldres, Neonillas Medvedevas, Annas Afanasjevas, Kristīnes Luīzes Avotiņas, Dārtas Hofmanes, Lauras Vecmanes, Sandas Undzēnas un Ievas Bondares (attēlā)darbi.

Izstādē Londonā pēdējo gadu absolventu veikums būs eksponēts līdzās divu pasniedzēju – arī Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu – glezniecības darbiem. Akadēmijas rektors prof. Aleksejs Naumovs un prorektors prof. Kristaps Zariņš ir pieredzes bagāti gleznotāji un ilggadēji pedagogi, kas studiju laikā skolojuši, balstījuši un profesionālai izcilībai iedvesmojuši jaunos talantus mākslā. ”Eiropas Komisijas pārstāvniecības telpās visu absolventu darbi skatāmi vienuviet kā līdzvērtīgi – katrs ar savu studiju gados uzkrāto pieredzi, sev raksturīgo mākslinieka rokrakstu un individuālo pieeju radošajai pašizpausmei,” raksta LMA pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!