Maijas Noras Tabakas jauna personālizstāde "Mazā balerīna" ar daudziem vēl neredzētiem darbiem būs aplūkojama no 7.decembra mākslas galerijā "Rīgas galerija", BNS informēja galerijā.
Mākslinieces daiļradē parādījies jauns tēls - balerīna, kas varētu būt radies kā Tabakas atskats uz pagājušā gadsimta tēliem un motīviem dejā, BNS stāstīja mākslas vēsturniece un galerijas direktore Inese Riņķe.

Maija Tabaka ir leģendāra māksliniece, kuras vārds plaši izskanējis pasaulē. Viņas darbi atrodami, sākot no slavenās Tretjakova galerijas līdz "mega kolekcionāra Pētera Ludviga" kolekcijām, stāstīja Riņķe.

Gleznotāja 70.gadu sākumā šokēja sabiedrību ar jaunu izteiksmes veidu, valodu un jauniem tēliem. Viņa ir vienīgā Latvijā, kas savulaik saņēma bijušajā Rietumvācijā starptautisko mākslinieku darbinieku stipendiju.

Pēc atgriešanās no Vācijas pie toreizējā Planetārija stāvēja garas rindas, lai paskatītos uz Tabakas darbiem.

Māksliniece personīgi pazīstama ar pasaules mākslas leģendu Fostelu, kas arī ir gleznojis Tabaku, kā arī ar visu Berlīnes avangardu un citiem pasaules izcilākajiem māksliniekiem.

Izstādē būs aplūkojamas 12 gleznas, no kurām tikai divas ir redzētas. Ar pārējiem darbiem sabiedrība vēl nav pazīstama, stāstīja mākslas galerijas direktore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!