Foto: Publicitātes foto

Konkurences padome ir apstiprinājusi darījumu, kura ietvaros Somijas uzņēmums "Veho" iegādājas SIA "Domenikss" – "Mercedes-Benz" ģenerālpārstāvi Latvijā. Darījums ietver "Mercedes-Benz" pasažieru un komercauto importu, mazumtirdzniecību un apkopi.

Kompānija "Domenikss" līdz šim piederēja tās dibinātājai un prezidentei Benitai Danilenko. Pēc iegādes "Domenikss" turpinās strādāt kā atsevišķa kompānija. Tās zīmols un biroji pagaidām nemainīsies.

Darījums ir kā papildinājums "Silberauto" biznesa iegādei Igaunijā un Lietuvā, ko "Veho" veica 2019. gadā. Puses ir vienojušās nepublicēt darījuma cenu vai nosacījumus.

"Šī iegāde ir loģisks solis, īstenojot mūsu stratēģiju, un ir svarīgs notikums visam sektoram Ziemeļeiropā. "Veho" aug kā autoražotājam "Daimler" tuvs partneris Somijā, Zviedrijā un līdz ar šo iegādi – arī Baltijas valstīs. Pašlaik mēs koncentrēsimies uz "Domenikss" darbinieku un biznesa kultūras iepazīšanu un sāksim plānot nākotni," darījumu komentē "Veho" izpilddirektors Juha Ruotsalainens.

Danilenko norāda, ka ar šo darījumu ir noslēgusies vesela ēra viņas biznesa mūžā. ""Domenikss" kopš tā dibināšanas 1997. gadā manā vadībā ir mērķtiecīgi attīstīts, sasniedzis un vienmēr noturējis savas līderpozīcijas elites klases automašīnu tirgū Latvijā gan pārdošanā, gan servisa pakalpojumos. Es atstāju uzņēmumu labās rokās."

"Veho" ir automobiļu izplatītājs Somijā, Zviedrijā, Igaunijā un Lietuvā. 2020. gadā "Veho" apgrozījums bija 1,1 miljards eiro, bet tā darbinieku skaits bija 2200. Uzņēmums tika dibināts kā "Mercedes-Benz" galvenais izplatītājs Somijā 1939. gadā un kopš tā laika ir ģimenes īpašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!