Foto: Publicitātes attēli
Getija muzejs Losandželosā, Kalifornijā, kas šobrīd tāpat kā citas sabiedriskās vietas pandēmijas dēļ apmeklētājiem ir slēgts, pagājušajā nedēļā savos sociālo tīklu kontos publicēja izaicinājumu sekotājiem būt radošiem un no jauna pārradīt dažādus slavenus mākslas darbus. Muzeja izaicinājums, laikā, kad lielākā daļa pasaules iedzīvotāju pavada laiku mājās, guvis milzīgu atsaucību, piepildot sociālos tīklus ar dažādām asprātīgām, jaunām slavenu mākslas darbu versijām.

"Mēs izaicinām no jauna radīt mākslas darbus, izmantojot priekšmetus (un cilvēkus), kas jums pieejami. Izvēlieties savu iecienītāko mākslas darbu. Uzmeklējiet dažādas lietas savās mājās un ar tiem radiet izvēlēto mākslas darbu no jauna," savā "Twitter" kontā aicināja muzeja pārstāvji, atgādinot ar radītā darba fotogrāfiju dalīties arī sociālajos tīklos un izmantot mirkļbirku #betweenartandquarantine.

Pirmie, kas radīja šādus darbus, lai iedvesmotu savus sekotājus, bija paša Getija muzeja darbinieki, bet nu viņiem pievienojušies ne tikai mākslas cienītāji visā pasaulē, bet iniciatīvu papildinājuši arī citi muzeji.

Piedāvājam izlasi ar dažiem no spilgtākajiem izaicinājuma izpildījumiem, kas publicēti sociālajos tīklos.

Getija muzejs, pazīstams vienkārši kā "Getty", ir mākslas centrs Losandželosā, kas atrodas divās muzeju pilsētiņās – "Getty Center" un "Getty Willa". Muzeju dibinājis amerikāņu miljonārs, naftas magnāts un mākslas kolekcionārs Žans Pols Getijs (1892-1976).

View this post on Instagram

He loved color and he let it show. @gettymuseum #tussenkunstenquarantaine #betweenartandquarantine
A post shared by Amy Handler (@handleramy) on Apr 2, 2020 at 8:26pm PDT
View this post on Instagram

#Quarantineboredom #gettymuseum #betweenartandquarantine #raffaello #tmnt
A post shared by Sebastiano Lupica (@heidi_hesse) on Apr 2, 2020 at 8:50am PDT
View this post on Instagram

@gettymuseum Frida recreation challenge! Collaboration with @melmusu 💯
View this post on Instagram

That's how people look at the time of #quarantine and #homeoffice 😅 Art challenge @tussenkunstenquarantaine 🎨 Ivan Kramskoi "Christ in the Desert", 1872 🖼 ⠀ "Миша на карантине" vs "Христос в пустыне" 😅 В рамках артчелленджа #tussenkunstenquarantaine ⠀ #artchallenge #kramskoi #christ #gettymuseumchallenge #betweenartandquarantine #isolationcreation #stayathomechallenge #якартина #музейдома #изоизоляция #museumathome #крамской #артчеллендж #христосвпустыне #искусствоприходитвкаждыйдом #карантин #оставайсядома #stayathome #stayhome #wirbleibenzuhause #isolation #art #picoftheday #третьяковка #третьяковскаягалерея #fineart #germany
A post shared by Germany. Travel. Motherhood (@julia_orenbakh) on Apr 4, 2020 at 6:48am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!