Foto: Publicitātes attēls
No 2020. gada 19. marta līdz 8. aprīlim Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) aulā būs skatāma konkursa "SEB stipendija glezniecībā" izstāde "Dienaskārtība", kurā būs aplūkojami stipendiju konkursam iesniegtie mākslas darbi, portālu "Delfi" informē LMA pārstāve Laura Ozola.

Jau vairākus gadus konkurss "SEB stipendija glezniecībā" liek studentiem aizdomāties par kāda konkrēta jēdziena vai termina nozīmi un aktualitāti personīgajā un sabiedrības kontekstā. Studentu uzdevums ir tēmas aktualitāti atspoguļot mākslas darbā un ar mākslas darba starpniecību paust savu personīgo komentāru par konkursa tēmu. Par 2020. gada konkursa tēmu izvirzīts vārds "dienaskārtība", vedinot studentus aizdomāties par mediju ietekmi uz personas un sabiedrisko domu. Studenti ir aicināti kritiski un analītiski domāt un izprast procesus, kas atspoguļoti ziņās un sociālajos tīklos, jo dienaskārtība medijos ir veids, kā auditorijai noteikt, nevis ko, bet par ko domāt, tādā veidā dienu no dienas redaktori, ziņu vadītāji koncentrē mūsu uzmanību uz noteiktām ziņām, veidojot savu priekšstatu par to, kas šajā brīdī un momentā ir vissvarīgākie notikumi. Šoreiz studentiem ir iespēja veidot savu "dienaskārtību" un ļaut skatītājam iedziļināties, savos aktuālajos un personīgajos dzīves notikumos, vai gluži pretēji akcentēt kādu samilzušu un aktuālu problēmu Latvijā vai pasaulē.

Konkursa darbus vērtēs žūrija, bet izstādes apmeklētāji līdz izstādes noslēguma dienai varēs balsot par savu simpātiju. SEB stipendijas laureāts un skatītāju simpātijas balvas ieguvējs tiks paziņots 8. aprīlī pulksten 17.00.

"SEB stipendija glezniecībā" LMA pirmo reizi tika pasniegta 2008. gadā, par tās laureāti kļuva Neonilla Medvedeva, 2009. gadā – Atis Jākobsons, 2010. gadā – Zane Tuča, 2011. gadā – Elza Sīle, 2012. gadā – Laimdota Steķe, 2013. gadā – Klāvs Loris, 2014. gadā – Madara Neikena, 2015. gadā – Zīle Ziemele, 2016. gadā – Sandra Strēle, 2017. gadā – Kristaps Priede, 2018. gadā – Anna Pommere un 2019. gadā – Krišjānis Elviks.

Izstādes kuratore Inese Bauģe. Izstādes atklāšana 18. martā plkst. 17.00. Ieeja izstādē bez maksas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!