Foto: Publicitātes attēli
Lai izceltos miljardu valstī Ķīnā, arī mākslas lauciņā jāspēj būt izcili radošiem ne tikai mākslas virziena, tematikas un tehnikas, bet arī materiālu izvēlē. To kārtējo reizi apliecina Šanhajas māksliniece ar pseidonīmu Red Hong Jī, darbus darinot no kosmētikas.

Jaunā un daudzsološā laikmetīgās mākslas pasaules iekarotāja, kura ir arī atzīta arhitekte, jau agrāk veidojusi visdažādākos mākslas objektus, izmantojot visneiedomājamākos materiālos, sākot no konfektēm un kafijas un beidzot ar papīra kalniem un ziedlapiņām.

Viņas pēdējais projekts "Meikaps un ķīniešu māksla" ietver gleznas, kurās attēloti dažādi ķīniešu kultūrai un tradīcijām tuvi simboli. Piemēram, ar kosmētikas līdzekļiem tiek gleznotas un zīmētas operas maskas, ziedoši ķiršu zari, papīra laternas un zelta zivtiņas.

"Ķīniešu tradicionālie mākslas veidi prasa lielu koncentrēšanās spēju un izkoptu stilu. Katra jauna līnija var pilnībā pārveidot attēlu, tāpēc bieži vien mazāk ir vairāk. Es uzskatu, ka tas ir līdzīgi tam, kā sievietes krāsojas," stāsta Hong Jī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!