Foto: Vida Press
Pavirši skatoties, šie mākslas darbi atgādina sarežģītus tintes zīmējumus, bet šie pārsteidzošie portreti patiesībā ir veidoti ar āmuru un tūkstošiem naglu.

52 gadus vecais bijušais arhitekts tehniķis Deivids Fosters ir tiešā nozīmē trāpījis naglai uz galvas, veidojot neparastus portretus puantilisma (gleznošanas tehnika, kur krāsas un gaismas atveidošanai izmanto mazus otas triepienus (punktiņus)) stilā.

Mākslinieka darbos ir virkne tēmu, tostarp slavenību portreti, dzīvnieki, ziedi un arī āmurs un naglas.

Pazīstamākie Fostera portreti ir karaliene Elizabete ar mazo princi Endrū rokās, "Liverpool" futbolists Stīvens Džerards jūsmo par gūtajiem vārtiem, mūzikas leģendas Deivids Bovijs un Miks Džegers, sekssimbols Merilina Monro.

Viņa lielākais portrets līdz šim ir futbola funkcionārs "karalis" Kenijs Delglišs, kas veidots no 31 950 naglām - viena nagla par katru minūti, ko viņš spēlēja Liverpūles futbola klubā.

Deivids, kurš ir no Senthelēnas Mersīsaidā, stāsta: "Kenijs ir piedalījies 355 kluba spēlēs, kas pareizinot ar 90 minūtēm spēles laika, ir vienāds ar naglu skaitu, ko es izmantoju viņa portreta veidošanā."

Sākumā Deivids veido portretu uz fotogrāfijas, ko atveido ar tintes spalvu, tad tintes zīmējums tiek palielināts, lai atzīmētu naglu vietas, pēc tam sākas naglošana.

Deivids neplāno likt naglas un āmuru malā, viņš stāsta, ka viņa darbi ir attīstījušies un pilnveidojušies laika gaitā. "Tagad es lietoju mazākas naglas, kas vērotājam dod iespēju labāk saskatīt un izjust darba detaļas," atklāj mākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!