Foto: Publicitātes attēls
No šā gada 8. aprīļa "Pop-up mākslas galerijā", līdzās kolorītiem glezniecības darbiem, filigrānai keramikai un citās vizuālās izpausmes tehnikās veidotiem darbiem, būs aplūkojami arī Māra Subača lakoniskie zīmuļa stāsti A4 formātā, kam galerijā veltīta sava – Baltā istaba, portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Māris Subačs ir viens no savdabīgākajiem pašmāju māksliniekiem, kura rokraksts ir atpazīstams jau iztālēm, liektu līniju horizontos sazīmējot cilvēku, dzīvnieku, priekšmetu un pārdabisko spēku figūras. To unikālā un mirkļa iespaidā veidotā kompozīcija ar minimāliem izteiksmes līdzekļiem spēj sasniegt augstumus, kas arvien pietuvina tuvāk debesīm un vienlaikus iegremdē arvien dziļāk sevī pašā.

"Prāts ir pasaule, kas dzīvo savu dzīvi. No neredzamas Dieva dzīves tajā parādās līnija un zīmējums. Tas nav Dievs, kas aizrāda, tā ir neredzama gaisma, kurā peldam mēs visi. Mākslinieks var būt medijs, kas padara šo gaismu nedaudz redzamu. "Man pie sienas ir maza pasaule," var teikt pircējs. Pasaule nedaudz izstaro laikmetu, kas ir aizgājis. Šodienas gaismu mēs neapzināmie," saka Māris Subačs.

"Māra Subača zīmējumi rodas meditācijā, tie ir vienā eksemplārā, kaut arī bieži pārnesti citos formātos. Tie padevīgi iespiežas presē, audeklā vai porcelāna porās un izdzīvo miljons paralēlās dzīves. Katru dienu tās ir citas tēmas, tie ir citi stāsti, kurus galerijas saimnieces nu vēlas ienest ne vien savās mājās, bet caur "Balto istabu" iznest arī plašajā pasaulē, Subača darbos būtiski klātesošās piezīmes pārnesot vācu, krievu, angļu un citās valodās. Galerijas "Baltajā istabā" Subača darbi būs aplūkojami ik dienas, un tiem, kas daļu mākslinieka stāsta gribēs nest sev līdz, būs iespēja unikālos zīmējumus arī iegādāties. Tā, lai mazā Subača pasaule aizpeld līdz lielās pasaules prātam un paliek pie tās sienām, padarot ik domu arvien gaišāku," stāsta izstādes veidotāji.

"Baltās istabas" atklāšana un tikšanās ar mākslinieku Māri Subaču būs 7. aprīlī, plkst. 18.00, "Pop-up mākslas galerijas" "Baltajā istabā".

Māra Subača darbi būs aplūkojami no 8. aprīļa "Pop-up mākslas galerijas" "Baltajā istabā". Galerija atvērta katru dienu no plkst. 12.00 līdz 19.00, izņemot pirmdienas, tirdzniecības centra "Galleria Riga" (Dzirnavu iela 67) 6. stāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!