Foto: Reuters/Scanpix

Britu triphopa grupas "Massive Attack" dalībnieks Roberts del Naja noraidījis versiju, ka viņš ir noslēpumainais grafiti mākslinieks Benksijs, vēsta mākslas vietne "Artnet".

"Mēs visi esam Benksijs," del Naja teica koncertā Bristolē.

"Baumas par manu slepeno identitāti ir stipri pārspīlētas," viņš teica intervijā laikrakstam "Daily Mail", pārfrāzējot rakstnieku Marku Tvenu. "Tas būtu aizraujošs stāsts, bet diemžēl tā nav patiesība."

Kā jau ziņots, žurnālists Kreigs Viljamss pagājušonedēļ publicēja "pārliecinošus" pierādījumus, ka Benksijs patiesībā varētu būt del Naja, jo daudzās pilsētās Benksija grafiti parādījušies ap to laiku, kad tur koncertēja "Massive Attack".

"[Benksijs] ir mans draugs. Viņš ir bijis dažos koncertos. Tā ir sakritība, nekas vairāk," apgalvo del Naja.

Viljamss pieļāva, ka Benksija darbus veido mākslinieku grupa, ko vada del Naja. "Varbūt nav pareizi pieņemt, ka Benksijs ir tikai viens cilvēks, nevis cilvēku grupa, kuri daudzus gadus ceļojuši kopā ar "Massive Attack" un brīvajā laikā zīmējuši uz sienām," raksta Viljamss. "Iespējams, del Naja ir šīs grupas vadonis. Viņš ir mākslinieks, kurš darbojas dažādās disciplīnās un ir starp britu mūzikas pionieriem. Varbūt viņa otrā personība ir pasaulē visaugstāk novērtētais ielu mākslinieks. Tas gan būtu iespaidīgi."

Benksijs kļuva slavens 90. gadu sākumā, kad viņa provokatīvie darbi sāka izpelnīties atzinību.

Savukārt grupa "Massive Attack" tika dibināta 80. gadu beigās, un del Naja jeb "3D" tika uzskatīts par pirmo grafiti mākslinieku Bristolē.

Līdz šim populārākā bija versija, ka Benksijs patiesībā ir brits Robins Ganingems, kurš pagājušogad strādāja Benksija "atrakciju parkā pieaugušajiem" "Dismaland".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!