Foto: stock.xchng
99 gadu vecumā 4. janvārī Londonā, veco ļaužu namā mirusi slavenā fotogrāfe Eva Arnolda, raksta ārvalstu prese.

Eva Arnolda dzimusi 1912. gadā Filadelfijā, Krievijas emigrantu ģimenē. Fotogrāfes karjeru viņa uzsāka 40. gados, sadarbojoties ar tādiem respektabliem izdevumiem kā "Picture Post", "Time" un "Life". 1951. gadā Arnolda kļuva par pirmo sievieti-fotogrāfi aģentūrā "Magnum"

Pazīstamās fotogrāfes darbu varoņi bija gan kubiešu zvejnieki, gan afgāņu klejotāji, gan Holivudas zvaigznes, kā Džoanna Krauforde, Elizabete Teilore un jo īpaši Merilina Monro. Tāpat arī varas pārstāvji Mārgarete Tečere, Žaklīna Kenedija, karaliene Elizabete II un citi.

Pašu slavenāko Arnoldas darbu vidū ir leģendārās aktrises Merilinas Monro fotogrāfiju sērija, kas tapusi 20. gadsimta 50 un 60. gados. Abas sievietes saistīja draudzīgas attiecības. Monro fotogrāfiju sērija izdota grāmatā "Marilyn Monroe: An Appreciation". Kopumā izdoti 13 Evas Arnoldas foto albumi.

Eva Arnolda ir saņēmusi visdažādākās prēmijas un atzinības savai radošajai darbībai. 2003. gadā par ieguldījumu fotomākslā Arnolda saņēma Britu impērijas ordeni, bet 2010. gadā par mūža ieguldījumu fotomākslā Arnolda tika godināta starptautiskajā fotomākslas konkursā "Sony World Photography Awards".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!