Foto: Publicitātes foto

No 11. augusta galerijas "Laipa" telpās ir skatāma jau trešā izstāde fonda "Mākslai vajag telpu" (MVT) vasaras rezidences programmā – Montas Apsānes "Bez metiena nav atsitiena", portālu "Delfi" informē MVT pārstāvji.

Montas Apsānes maģistra studiju laikā tapušais darbs veidots analizējot konkrēta notikuma laika līniju. Tajā meklēts punkts, kas ir bijis definējošais pavērsiens, lai nokļūtu pie rezultāta, un izstādē "Bez metiena nav atsitiena" tas atklājās ar telpiskas instalācijas palīdzību.

Monta Apsāne (1991) šogad absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas apakšnozares maģistra programmu. Izstādēs piedalās kopš 2013. gada. Monta ir arī peldkostīmu un apakšveļas zīmola "Collar" dibinātāja un dizainere.

Jau ziņots, ka šovasar,14. Jūlijā, tika atklāta fonda "Mākslai vajag telpu" Vasaras mājas projekta rezidence Valmierā. Līdz pat oktobrim galerijas "Laipa" telpās, Stacijas ielā 37, būs skatāmas sešas jauno latviešu mākslinieku izstādes, atspoguļojot interesantākos Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu darbus, kas tapuši pēdējo divu gadu laikā.

MVT ar šo projektu tiecās veicināt māksliniecisko jaunradi un perspektīvāko jauno autoru atpazīstamību reģionos. Tādā veidā fonds, kas dibināts ar mērķi panākt Latvijas modernās mākslas muzeja izveidi Rīgā, no jauna uzsver šo nepieciešamību tieši tās mākslinieku paaudzes ietvaros, kas uzsāk savas patstāvīgās gaitas pēc studiju beigšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!