Foto: Dagne Puncule
Koprades telpā "The Mill" 20. maijā plkst. 18.00 norisināsies žurnāla "FK" balvas fināls, kurā publisko prezentāciju veidā tiks noskaidrots labākais jaunais Latvijas fotogrāfs, informēja festivāla "Rīgas Gotomēnesis 2016" programmas vadītājs Arnis Balčus.

Konkursā varēja pieteikties Lavijas fotogrāfi, kas ir savas karjeras sākumposmā. No 82 pieteikumiem finālam tika atlasīti desmit fotogrāfi – Elīna Semane, Sabīne Zoltnere, Elza Niedere, Ģirts Reiniks, Dagne Puncule, Jekaterina Sjomkina, Luīze Nežberte, Mārtiņš Eglītis, Egita Podniece un Diana Lelis.

"FK" balvas pasākumā katrs finālists dosies auditorijas priekšā, īsumā iepazīstinās ar saviem darbiem, to ideju un kontekstu, tikmēr fonā tiks projicētas autora fotogrāfijas. Prezentāciju komentēs žūrijas locekļi, jautājumus varēs uzdot arī skatītāji.

Konkursa finālistus vērtēs starptautiska žūrija – kurators, kritiķis un pētnieks no Lietuvas, asociētais profesors Viļņas Mākslas akadēmijā, mākslas centra "Nida Art Colony" radošais direktors, pēdējās Venēcijas biennāles Lietuvas paviljona kurators, kā arī vairāk nekā 10 mākslas un fotogrāfijas grāmatu autors un redaktors Vītauts Mihelkevičs, māksliniece un kuratore no Polijas, festivāla "Warsaw Photo Days" radošā direktore Kataržina Majaka, kā arī fotogrāfs, žurnāla "FK" galvenais redaktors un festivāla "Rīgas Fotomēnesis 2016" programmas vadītājs Arnis Balčus.

Vakara noslēgumā tiks paziņots konkursa uzvarētājs, kas balvā saņems "Sony" kameru "ILCE-5100L" un publikāciju žurnālā "FK". Viens no finālistiem saņems arī portāla "Delfi" skatītāju simpātiju balvu.

"FK" balva tiek piešķirta otro reizi, pērn to ieguva māksliniece Viktorija Eksta. "FK" balva ir viens no festivāla "Rīgas Fotomēnesis 2016" notikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!