Līdz otrās Purvīša balvas pasniegšanai atlicis vēl gads, taču jau tagad ir noskaidrota "Purvīša balva 2011" žūrija, kurā darbosies seši Latvijas un trīs ārvalstu pārstāvji, ceturtdien žurnālistiem stāstīja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) direktore Māra Lāce.

Žūrijā bez Lāces darbosies muzeja patrona SIA "Alfor" valdes priekšsēdētājs Jānis Zuzāns, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Eduards Kļaviņš, mākslas kuratore un teorētiķe Helēna Demakova, mākslas teorētiķe un laikraksta "Kultūras Forums" galvenā redaktore Inga Šteimane, kā arī mākslas kolekcionārs Andris Kļaviņš.

Purvīša balvas žūrijā piedalīsies arī Lietuvas Nacionālās mākslas galerijas vadītāja Lolita Jablonskiene, laikmetīgās mākslas kurators Krievijas valsts mākslas muzejā "Ermitrāža" Dmitrijs Ozerkovs un Polijas mākslas vēsturniece, kritiķe un kuratore Anda Rotenberga.

"Piedalīties Purvīša balvas žūrijā mēs uzrunājām tos cilvēkus, kuru profesionālo pieredzi vizuālās mākslas jomā mēs augstu vērtējam. Šī žūrija lēmumu par otrās Purvīša balvas uzvarētāju pieņems slēgtā sēdē pēc izstādes apmeklējuma un diskusijām atklātā balsojumā ar balsu vairākumu. Otrās Purvīšu balvas laureāts tiks publiski nosaukts un apbalvots 2011.gada 18.februārī - Purvīša balvas kandidātu izstādes atvēršanas dienā," sacīja Lāce.

Patlaban balvai par veikumu 2009.gadā ir izvirzīti jau 19 nominanti. Neatkarīgu ekspertu darba grupa turpina darbu, regulāri izvērtējot notikumus vizuālajā mākslā. Eksperti šā gada beigās izvirzīs astoņus kandidātus, kuru darbi būs aplūkojami kopējā izstādē LNMM izstāžu zālē "Arsenāls".

Vilhelma Purvīša balva tiek pasniegta reizi divos gados par sasniegumiem vizuālajā mākslā. Pirmo reizi tā tika pasniegta 2009.gada 11.februārī māksliniecei Katrīnai Neiburgai par darbiem "Topoloģija 29" un "Solitude".

Balvu organizē LNMM sadarbībā ar muzeja patronu SIA "Alfor" un kultūras projektu aģentūru "Indie". Balva tika iedibināta ar mērķi regulāri un sistemātiski apzināt aktuālos notikumus, novērtēt izcilāko sasniegumu Latvijas profesionālajā vizuālajā mākslā un veicināt Latvijas mākslas procesa intensitāti, jaunu projektu un oriģinālu ideju attīstību.

Purvīša balva tiek piešķirta māksliniekam vai mākslinieku grupai, kas pārstāv Latvijas mākslu ar izcilu darbu. Balvas apjoms ir 20 000 latu un līdz šim tā ir lielākā balva vizuālās mākslas jomā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!