Foto: Vida Press

Šonedēļ kultūras un atpūtas parkā "Mežaparks" risinās Baltijas pirmais starptautiskais trīsdimensiju mākslas festivāls "Rīgas ilūzijas".

Trīsdimensiju māksla ir vizuāli attēli, kas rada optisku ilūziju par telpiskumu, ja vērotājs uz mākslas darbu raugās no konkrēta skatu punkta.

Kamēr "Mežaparkā" rodas gleznieciskie meistarstiķi, portāls "Delfi" aicina iepazīties ar pieciem acu mānekļu autoriem, kas ar saviem "dzīvajiem" ielu gleznojumiem iemantojuši slavu un atzinību pasaulē.

Satīriķis Eduardo Relero

Foto: Publicitātes attēls/www.eduardorelero.com
Argentīnā dzimušais un Spānijā dzīvojošais Eduardo Relero ir mākslinieks, kura anamorfiskajos darbos iezīmējas gan satīras elementi, gan arī kritisks skatījums uz sabiedrībā aktuālām tēmām.

Manfrēds Štaders – pionieris ielu mākslā

Foto: Vida Press

Manfrēds Šteders ir studējis vizuālo mākslu Frankfurtē jau 1980. gados. 1985. gadā viņš kļūva par vienu no pirmajiem ietekmīgajiem ielu mākslas autoriem.

Nevis huligāns, bet aktīvists – Džulians Bīvers

Foto: Vida Press

Kopš deviņdesmito gadu vidus Lielbritānijā un Beļģijā bāzētais mākslinieks Džulians Bīvers ar krītu radījis dažāda veida telpiskos zīmējumus uz plakanām virsmām. Viņš ir viens no slavenākajiem šīs tehnikas piekopējiem.

Foto: Vida Press

Kurts Venners un būtnes no citas pasaules

Foto: Publicitātes foto

Ielu mākslinieks Kurts Venners ir bijis zinātniskās literatūras un fantastikas žanra ilustrators, kā arī strādājis Nacionālajā aeronautikas un kosmosa administrācijā (NASA), bet nu jau vairākus gadus pazīstams kā apbrīnojamu trīdimensiju attēlu autors.

Uztveres sagrozītājs Edgars Millers

Foto: Vida Press

Edgars Millers dzimis 1968. gadā Vācijā. Jau kopš bērnības viņš aizrāvies ar glezniecību, un šobrīd ir viens no populārākajiem trīsdimensiju gleznu autoriem, radot lielformāta darbus sabiedriskās vietās, tādējādi izaicinot garāmgājēju uztveri. Tāpat kā citiem trīsdimensiju mākslas autoriem, arī viņa darbos nejaušie vērotāji kļūst par daļu no gleznas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!