No 26.jūlija līdz augusta beigām pa Latviju ceļos izstāžu zāle ar mākslas projektu "Citas preces", kurā ar saviem darbiem piedalīsies mākslinieki - Ivars Heinrihsons, Helēna Heinrihsone, Aigars Bikše, Dainis Pundurs, Līga Ķempe, Ingmārs Usas, Marta Ģibiete, Agita Verbicka, Zigmunds Ozoliņš un citi.
Kā informēja projekta koordinatori, 26.jūlijā ceļojošā izstāžu zāle būs Aucē, 27.jūlijā - Apriķos, 28.jūlijā - Kalvenē, Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza filiālē "Cīruļi", 2.augustā - Balvos, 3.augustā - Jaunjelgavā, 17.augustā - Rojā, 30.-31.augustā - Aizputē.

Izstāde notiks teltī, kuras vizuālā un konstruktīvā risinājuma autori ir arhitekti Ivars Šmits un Marina Gavrjutina. Ceļojošā izstāžu zāle piestās vairākās Latvijas pilsētās laikā, kad tur tiek rīkoti pilsētas svētki vai gadatirgi. Tā darbosies tirgus vai pilsētas laukumos, paralēli tur jau esošajām norisēm, kā savdabīgs papildu pakalpojums mazpilsētu iedzīvotājiem, kuriem būtu iespēja bez maksas apskatīt jaunāko mākslā un tikties ar kādu no māksliniekiem personīgi.

Idejas pamatā ir vēsturiski veidojies modelis - tirgus laukums kā vieta, kurā notiek dažādu sabiedrības grupu kultūras apmaiņa. Izstāde tiek veidota kā sava veida parafrāze par ceļojošo cirku, kumēdiņu rādītājiem, kas agrāk bieži saistījies ar tirgu, pilsētas svētkiem kā neatņemama to sastāvdaļa. Šoreiz šo iekšējo saturu aizpilda mākslinieki un viņu darbi. Izstādē ieeja bez maksas. Ja ceļojošajai izstādei būs panākumi, iespējams, projekts tiks turpināts rudenī un nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!