Foto: Publicitātes foto

Šā gada 17. februārī atjaunotajā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā tiks pasniegta piektā "Purvīša balva". Šobrīd jau zināmi astoņi mākslinieki, kas šogad pretendē un prestižo apbalvojumu, taču "Purvīša balvas" jubilejā aicinām atskatīties uz iepriekšējiem nominantiem, kuri uz balvu pretendējuši sākot no 2008. gada.

Uzdevums pavisam vienkāršs – atpazīt autorus darbiem, kas kopš balvas dibināšanas tikuši izvirzīti "Purvīša balvai". Tādu šo gadu laikā ir bijis vairāk nekā piedāvātie 27 attēli, jo daudzi autori ar dažādiem darbiem balvas fināla sarakstam izvirzīti vairākkārt. Taču šoreiz – pa vienam darbam no katra mākslinieka.

Atgādinām, ka "Purvīša balva" tiek pasniegta reizi divos gados, rūpīgi sekojot līdzi aktuālajam norisēm Latvijas mākslā un pieaicinot kompetentus vietējos un ārvalstu mākslas ekspertus.

Pirmo "Purvīša balvu" 2009. gadā saņēma Katrīna Neiburga par videodarbu "Solitude". Par otrās "Purvīša balvas" laureātu 2011. gadā kļuva mākslinieks Kristaps Ģelzis par personālizstādi "Varbūt". Trešo "Purvīša balvu" 2013. gada februārī ieguva Andris Eglītis par personālizstādi "Zemes darbi", bet par ceturtās "Purvīša balvas" ieguvēju 2015. gadā kļuva Miķelis Fišers par personālizstādi "Netaisnība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!