Pēc divu nedēļu intensīva un radoša darba, Liepājā, uz ēkas sienas Pasta ielā 24, ir tapis pasaulē pazīstamā grafiti mākslinieka OZMO jaunākais veikums “Wind, Sea & Freedom” - Liepājai raksturīgo elementu simbolisks atveidojums mūsdienīgos un kultūrvēsturiski nozīmīgos tēlos.

Sienas gleznojums uzsver jūras nozīmi pilsētas ikdienā, atainojot to jūras dieva Neptūna tēlā, vilinošā un valdzinošā pilsēta, kas atveidota skaistas sievietes - sirēnas tēlā, un Liepājas vējš. Arī šajā darbā OZMO izmantojis sev tik raksturīgās atsauces uz pasaulslaveniem mākslas darbiem.

Neptūna tēlam par paraugu izmantota Neptūna strūklaka Boloņā, Itālijā, bet vēju simbolizē vēja dievs Aiola, kas šādi atveidots kādā senā marmora cilnī un OZMO darbos izmantots jau arī iepriekš. Savukārt sievietes galvu rotā trīs Latvijas valsts brīvības statujā redzamās zvaigznes, tā uzsverot Liepājas nozīmi un lomu visas valsts mērogā.
"Radot savus darbus, vienmēr iepriekš veicu izpēti un izmantoju dažādus simbolus. Šajā sienas gleznojumā vējš rada bangojošus jūras viļņus, ko kopā apvieno skaistā Latvijas pilsēta - Liepāja, ko simbolizē reāla, sociālajā tīklā "Instagram" redzēta meitene, kāda dziedātāja," stāsta darba autors OZMO.

"Lai radītu vairāk nekā 150m2 lielo darbu, bija nepieciešamas 11 dienas, 237 krāsu baloniņi, tūbiņa saules aizsargkrēma, viens pacēlājs un daudz atsaucīgu cilvēku, kuri palīdzēja šai ilgi lolotajai idejai īstenoties," procesu komentē projekta idejas autors, Liepājas pludmales kafejnīcas "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

OZMO Liepājā viesojās projekta "Ielu mākslas portreti Liepājas ielās" ietvaros. Savu radošo darbību viņš sāka, veidojot komiksus, bet drīz vien pievērsās rakstniecībai un gleznošanai. 2001.gadā viņš iestājās Florences vizuālās mākslas akadēmijā Milānā, aizsākot sadarbību ar pasaules lielākajām mākslas galerijām. Neilgi pēc tam, pieņemot segvārdu OZMO, kļuva pazīstams iespaidīgo sienu gleznojumu dēļ. Viņa darbi redzami Milānā, Londonā, Romā, Majami, Baltimorā, Šanhajā, Parīzē, Gdaņskā un daudzās citās pasaules pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!