Foto: Publicitātes attēli

Jaunākais Japānas arhitektūras žurnāla "a+u" ("Architecture & Urbanism") numurs ir veltīts Latvijas arhitektūrai, vēsta dizaina žurnāls "Fold".

Kā vēsta "Fold", speciālizlaidumā "Feature: Latvia – Architecture Unfolding", kas tiek izdots japāņu un angļu valodās, skatīti Rīgas pilsētvides kultūrvēsturiskie uzslāņojumi mūsdienu kontekstā, kā arī ieskicētas iezīmes, kas raksturo dzīvesveidu ārpus galvaspilsētas.

Žurnāls "a+u" tiek izdots reizi mēnesī kopš 1971. gada; tas ir viens no zināmākajiem arhitektūras izdevumiem pasaulē un ir pieejams vairāk kā 100 valstīs. "Lai arī Latvijas vārds japāņiem nav gluži svešs, tik apjomīgs 175 lappušu izdevums par Latvijas arhitektūru Japānā izdots pirmo reizi," raksta "Fold".

Ieskatu Latvijas arhitektūrā žurnālā papildina intervijas ar dažādu paaudžu Latvijas arhitektiem un esejas par Latvijas arhitektūras vēsturi un mūsdienu arhitektūru.

Speciālizlaiduma viesredaktore ir Dr. Arch. Ilze Paklone. Izdevuma redaktore ir japāniete Mari Hattori. Numurā pārstāvēti vairāki Latvijas arhitektu biroji, tostarp – "Arhis arhitekti", "Arhitekta J. Pogas birojs", "Brigita Bula arhitekte", "Didzis Jaunzems Architecture", "Fine Young Urbanists", "Outofbox Architecture", "Jaunromāns un Ābele", "Lienes Griezītes Studija", "MADE arhitekti", "Mailītis A.I.I.M.", "MARK arhitekti", "NRJA", "SAALS", "Substance", "Sudraba Arhitektūra", "SZK un Partneri", "Zaigas Gailes Birojs", kā arī "Gunnar Birkerts Architects" no ASV, "Volker Giencke & Company" no Austrijas, "Processoffice" un "Andrius Skiezgelas Architecture" no Lietuvas.

Žurnāla "a+u" decembra speciālizlaidumu iespējams iegādāties internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!