Foto: Publicitātes foto

Līdz 4. jūlijam ISSP Galerijā turpinās performatīva izstāde "1:1", kurā piedalās četri latviešu autori, katram galerijā uzturoties vienu nedēļu. Apmeklētāji ir aicināti ne tikai satikt un aprunāties ar māksliniekiem, bet arī līdzdarboties radošajā procesā. No 30. jūnija līdz 4. jūlijam izstādi noslēdzošais mākslinieks Toms Harjo īstenos performanci "1+1", portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Performatīvās izstādes "1:1" pirmajās trīs nedēļās ISSP Galerijā uzturējās fotogrāfs Jānis Deinats un mākslinieces Ieva Balode un Linda Boļšakova. Tā vietā, lai piedāvātu pasīvi aplūkot mākslas darbus, apmeklētāji bija aicināti atkal satuvināties un pieredzēt mākslu klātienē, aktīvi iesaistoties tās tapšanas radošajos procesos. Šī iecere turpinās arī mākslinieka, jaunā fotogrāfa un topošā aktiera Toma Harjo performancē "1+1", kas galerijā norisināsies no 30. jūnija līdz 4. jūlijam.

"Pēdējos divus gadus aktiermeistarības nodarbībās pēc Konstantīna Staņislavska metodes esam darbinājuši un fiksējuši savus iekšējos monologus, kas kā ātrvilcieni bez apstājas traucas mūsu apziņās. Es vēlos izveidot eksperimentālu domu laboratoriju un nedēļas garumā atkailināt savu un galerijas ciemiņu domāšanas procesu," savu ieceri skaidro Toms Harjo, performanci "1+1" salīdzinot ar sava veida meditāciju, kuras galamērķis pašam ir pilnīgi nezināms.

Toms Harjo (1996) 2017. gadā absolvējis ISSP Skolas divu gadu programmu laikmetīgajā fotogrāfijā. Viņš piedalījies vairākās grupu izstādēs gan Latvijā, gan pasaulē. Sarīkojis vairākas personālizstādes, no kurām kā svarīgāko min "kim?" laikmetīgā mākslas centra izstādi 2018. gadā, Rīgā. Kopš 2018. gada rudens mākslinieks studē aktiermeistarību režisora Alvja Hermaņa kursā Latvijas Kultūras akadēmijā. Kopš 2019. gada Harjo pārstāv "VV Foundation".

Performatīvā izstāde "1:1" ir daļa no festivāla "Rīgas fotomēnesis" programmas.

Biedrība ISSP jau 14 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu. Līdz ar galerijas atklāšanu Berga Bazārā, ISSP sevi pieteikusi kā nozīmīgu pieturas punktu Rīgas kultūras kartē – vienīgo laikmetīgajai fotogrāfijai veltīto telpu Latvijā.

ISSP galerija atrodas Rīgā, Berga bazārā, Marijas iela 13 k-3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!