Foto: F64

Projektā "Viena fotogrāfa stāsts"Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenajā ēkā 31. janvārī no pulksten 18.00 līdz 19.00 būs tikšanās ar fotogrāfi Intu Ruku, portālu "Delfi" informē LNMM pārstāvji.

Fotogrāfe pazīstama ar savām dokumentāli antropoloģiskajām portretu fotosērijām, tādām kā "Mani lauku ļaudis" (1983–1998) – Balvu apkārtnes iedzīvotāji, "Cilvēki, kurus satiku" (1999–2004) – rīdzinieku portreti, "Amālijas iela 5a" (2004–2008) – vienas Āgenskalna daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji un jaunāko "Atceroties dzīvi" – karā iesaistīto stāsti.

Fotosērijas top lēni un ilgi. Viņa atzīst, ka ir grūti fotografēt nepazīstamus cilvēkus, tāpēc tiek veltīts daudz laika, lai tos iepazītu, uzklausītu viņu stāstus un likteņus.

"Man ļoti būtiski ir, ja es varu ar cilvēku parunāt. Tad tu jūti. Cilvēks vienmēr kaut ko pastāsta – par savu dzīvi, par mājām. Ir daudz lietu, kuras tu uzzini, ieraugi tāpēc, ka tu to cilvēku fotografē," stāsta fotogrāfe.

Inta Ruka savos dokumentālajos portretos allaž pievērš uzmanību šķietami vienkāršajam, "parastajam" cilvēkam un viņa ikdienišķajai videi, paceļot šo tēmu vispārcilvēciskā līmenī.

Lai piedalītos sarunā ar Intu Ruku, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni +371 67324461 vai epastā ekskursijas@lnmm.lv

Dalības maksa: ieejas biļete pastāvīgajā ekspozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!