Foto: DELFI
Auto tirdzniecības centra "Domenikss" telpās piektdien, 20. aprīlī tika atklāta mākslinieces Ievas Bondares pirmā personālizstāde "skatiens.punkts", kurā aplūkojami darbi, kas tapuši gleznotājai kopā ar ģimeni gadu dzīvojot ASV.

Ieva Bondare, kura plašāk zināma kā titulu "Misis Latvija 1997" un "Misis Globe 1998" ieguvēja, deviņus gadus ir veltījusi mākslas studijām. Izstādē aplūkojamie darbi tapuši 2011.gadā, māksliniecei mācoties ASV, – "School of Museum of Fine Arts".

"Šie darbi ir skatiens uz ASV pavadīto gadu, skatiens uz ģimeni un draugiem, kuri palikuši Latvijā, un šie darbi ir arī punkts klusēšanai mākslā, punkts bailēm tikt vērtētai un punkts, kas simbolizē sākumu jaunām idejām," izstādes nosaukuma izvēli un ideju skaidro Ieva Bondare.

Daļa no izstādes ekspozīcijas jau tikusi izrādīta Latvijas vēstniecībā Vašingtonā. Rīgā aplūkojamas fotogrāfijas un īpašā autortehnikā veidotas gleznas. Darbu radīšanā ir izmantotas fotogrāfijas, kolāžas tehnika un eļļas krāsas.

"Mūsu priekšā ir profesionāla māksliniece un brīnišķīga fotogrāfe," tā Ievu Bondari vērtē viņas pasniedzējs, LMA profesors Aleksejs Naumovs.

"Ar savu izaugsmi viņai izdevies pārsteigt pat vispieredzējušākos akadēmijas pedagogus. Strādājot pie sava maģistra darba tēmas par glezniecības un fotogrāfijas mijiedarbību, Ieva pati ir atklājusi un radījusi oriģinālu autortehniku, kādā līdz šim pie mums neviens vēl nav darbojies," stāsta profesors.

Ieva Bondare uzsver, ka liels ieguldījums viņas izaugsmē ir Latvijas Mākslas akadēmijai, un vēlas teikt lielu paldies visiem pasniedzējiem, kā arī profesoram Aleksejam Naumovam. Tāpat māksliniece saka paldies ģimenei, kā arī uzņēmējai Benitai Sadauskai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!