Foto: LETA

Noslēdzoties "Purvīša balvas 2013" izstādei, kura no 16. februāra līdz 14. aprīlim bija skatāma izstāžu zālē "Arsenāls" un kuru kopumā apmeklējuši vairāk nekā 7500 cilvēku, noskaidrots, ka, būdami žūrijas vietā, mākslas mīļotāji pirmo vietu astoņu balvas finālistu konkurencē piešķirtu Harijam Brantam par personālizstādi "Portreti".

Šādu izvēli pauduši 446 jeb 37% "Purvīša balvas" izstādes apmeklētāju, kuri aizpildījuši balsojuma anketas "Arsenālā", un 483 jeb 39,2% balsotāju portālā "Delfi". Vislielāko skatītāju atbalstu guvušais mākslinieks saņems balvu – 1000 latu vērtu reklāmas kampaņu portālā "Delfi" savai nākamajai izstādei.

Kopumā teju 2 500 iedzīvotāju izteikuši savu viedokli par to, kuram no astoņiem "Purvīša balvas" kandidātiem viņu skatījumā pienāktos Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) sadarbībā ar muzeja patronu SIA "Alfor" organizētā Latvijā lielākā balva vizuālās mākslas jomā. Izstāžu zālē "Arsenāls" savu viedokli par pašmāju mākslinieku veikumu izteica 1196 balsotāji, savukārt interneta balsojumā portālā "Delfi" – 1231 balsotājs.

Otrajā vietā pēc iedzīvotāju balsojuma izstāžu zālē "Arsenāls" ierindojies Ivars Drulle ar personālizstādi "Balstīts uz patiesiem notikumiem" (22%), bet trešajā vietā – šā gada "Purvīša balvas 2013" ieguvējs žūrijas skatījumā – Andris Eglītis ar personālizstādi "Zemes darbi" (21%).

Savukārt balsojumā portālā "Delfi" publika otro vietu piešķīrusi Andrejam Grantam par personālizstādi "Fotogrāfijas 1980-2010" (13,3%), bet trešo vietu – Krišam Salmanim par izstādi "Uzticēšanās trauslums" un videodarbu "Garā diena" (16,1%). Abos balsojumos arī pārējiem Purvīša balvas kandidātiem – Miķelim Fišeram, Andrim Brežem un Gļebam Panteļejevam - bijuši savi atbalstītāji.

Ņemot vērā iedzīvotāju lielo interesi un aktivitāti balsojuma laikā, izlozē noteikti arī divi laimīgie balsojuma dalībnieki, kuri ieguvuši LNMM abonementu. Turpmāk veselu gadu bez maksas muzeja organizētās izstādes varēs apmeklēt Dmitrijs Belousovs, kurš balsoja internetā, portālā "Delfi" un Ilze Jansone, kura par savu favorītu nobalsoja izstāžu zālē "Arsenāls".

Fotogalerijā: Harija Branta darbi


Jau vēstīts, ka trešā "Purvīša balva" tika pasniegta šī gada 15. februārī un to ieguva mākslinieks Andris Eglītis par personālizstādi "Zemes darbi", kas bija izstādīta Mūkusalas mākslas salonā 2011. gadā un kur bija aplūkojami viņa glezniecības darbi un instalācijas.

"Purvīša balva" dibināta 2008. gada sākumā un tiek pasniegta reizi divos gados. Pirmo Purvīša balvu 2009. gadā saņēma Katrīna Neiburga par videodarbu "Solitude". Par otrās "Purvīša balvas" laureātu 2011. gadā kļuva mākslinieks Kristaps Ģelzis par personālizstādi "Varbūt", bet trešo "Purvīša balvu" 2013. gada februārī ieguva Andris Eglītis par personālizstādi "Zemes darbi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!