Foto: LETA

Noslēdzoties "Purvīša balvas 2015" izstādei, kas no 21. februāra līdz 12. aprīlim bija apskatāma Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" un kuru kopumā apmeklējuši vairāk nekā 8 000 cilvēku, noskaidrojies, ka, būdami žūrijas vietā, mākslas mīļotāji pirmo vietu astoņu balvas finālistu konkurencē piešķirtu Ginteram Krumholcam par personālizstādi "Kāpēc Tu mani nepamodināji?".

Šādu izvēli pauduši 570 jeb 30% no tiem "Purvīša balvas" izstādes apmeklētājiem, kuri aizpildījuši balsojuma anketas "Arsenālā".

Kopumā teju 2000 iedzīvotāju izteikuši savu viedokli par to, kuram no astoņiem Purvīša balvas kandidātiem viņu skatījumā pienāktos Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) sadarbībā ar muzeja patronu SIA "Alfor" organizētā Latvijā lielākā balva vizuālās mākslas jomā.

2.vietā pēc iedzīvotāju balsojuma izstāžu zālē "Arsenāls" ierindojies šā gada "Purvīša balvas 2015" ieguvējs Miķelis Fišers ar personālizstādi "Netaisnība" (24%), bet 3.vietā - Artūrs Riņķis ar darbu "Pulsārs Q" (23%).

Ņemot vērā iedzīvotāju lielo interesi un aktivitāti balsojuma laikā, izlozē noteikti arī divi laimīgie balsojuma dalībnieki, kuri ieguvuši LNMM abonementu. Turpmāk veselu gadu bez maksas muzeja organizētās izstādes varēs apmeklēt Juta Stradiņa un Jānis Klauss, kuri par savu favorītu nobalsoja izstāžu zālē "Arsenāls".

Ceturtā  Purvīša balva tika pasniegta šī gada 20. februārī un to ieguva mākslinieks Miķelis Fišers par personālizstādi "Netaisnība", kas bija izstādīta Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā (28.11.2014.-18.01.2015.). 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!