Foto: LETA
15.decembrī plkst. 12.00 Latviešu Mākslas muzejā (Maija ielā 18) tiks atklāta izstāde, kurā pirmo reizi būs apskatāmi visu 83 profesora Vilhelma Purvīša skolnieku darbi vienkopus.

Tajā varēs apskatīt pāri 100 eļļas, akvareļu un oforta tehnikā darinātus darbus. Starp autoriem pazīstamākie ir K.Padegs, A.Artums, N.Breikšs, B.Baumane, F.Čipāns, A.Egle, P.Glaudāns, J.Gailis, O.Jaunarājs, Ed.Kalniņš, V.Kalvāns, V.Kalnroze, St.Kreics, K.Melbārzdis, O.Pladers, N.Petraškēvics, P.Puzinas, Ā.Skride, M.Stāraste, J.Skučs, J.Viļumainis u.c.

Latviešu Mākslas muzeja īpašnieks Raitis Cinks šīs gleznu kolekcijas izveidi uzsāka 1998. gadā, tikai šogad kā pēdējo muzejam iegūstot Jāņa Gorbunova gleznu ''Ziemas ainava ar strautu''

Izstādē būs apskatāmas arī grāmatas ar minēto mākslinieku ilustrācijām, kā arī unikāli fotomateriāli, kuros atspoguļota LMA dzīve laika posmā no 1921. līdz 1944. gadam.

Pēdējo reizi V.Purvīša skolnieku izstādi rīkoja Nacionālais Mākslas muzejs 1982. gadā un tajā ar 49 darbiem bija pārstāvēti Purvīšā skolai piederīgie mākslinieki.

Raitis Cinks 2015.g. gatavo izdošanai grāmatu "V.Purvītis un viņa skola" un tai joprojām ir iespējams pievienot privātpersonu un kolekcionāru rīcībā esošos materiālus.

Izstāde būs apskatāma darba dienās 11:00 - 18:00 un sestdienās 11:00 - 16:00 līdz 2015.g. 15.janvārim. Ieeja brīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!