Foto: Publicitātes attēls
No 25. janvāra līdz 2. martam Kultūras centra "Grata JJ" mākslas galerijas "MuseumLV" otrajā stāvā būs skatāms starptautisks projekts – igauņu mākslinieka Eduarda Zentsika personālizstāde "Dvēsele", portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Igaunijā dzīvojošais mākslinieks Eduards Zentsiks darbojas glezniecības, fotogrāfijas, grafikas, instalācijas, dizaina, muzikālo improvizāciju un performances jomās. Izstādē "Dvēsele" būs apskatāmas Zentsika jaunākās eļļas gleznas.

Par saviem darbiem mākslinieks saka: "Dvēsele ir pats svarīgākais, visa esošā būtība, kas ceļo mūžgas mīlestības pasaulē.

Šī ekspozīcija simbolu veidā skar un dod virzienu lietu slēptās jēgas meklējumiem. Skatītājiem tiek dota iespēja atvērt logu uz viņiem nezināmām mākslinieka dvēseles pasaulēm. Skatītajam ir brīvas izpratnes un interpretācijas iespējas. Dvēseles vieno mīlestība – cik daudzveidīga tā ir?"

Eduarda Zentsiks dzimis 1975. gadā Sillamae, Igaunijā. Studējis Tallinas Mākslas akadēmijā, ir Igaunijas Mākslinieku un fotogrāfu savienību biedrs. Viņa darbi atrodas Igaunijas "Schloss Fall" muzeja, Puškina memoriālā muzeja, Sillamea muzeja, Pērnavas Jaunās mākslas muzeja, Narvas mākslas galerijas kolekcijās, kā arī modes vēsturnieka Aleksandra Vasiljeva kolekcijā.

Māksliniekam ir arī starptautisku izstāžu un mākslas konkursu pieredze – viņa darbi ir bijuši apskatāmi Igaunijā, Somijā, Itālijā, Austrālijā, Krievijā, Austrijā, ASV, Itālijā. Mākslinieks ir ļoti ražīgs, viņa mākslinieciskā izpausme ir daudzšķautņaina, izstāžu darbība – piesātināta. Rīgā Zentsika darbi būs skatāmi pirmo reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!