Foto: Kristīne Madjare
Turpinoties starptautiskā fotomākslas festivāla "Rīgas Fotomēnesis 2017" notikumiem, Kaņepes Kultūras centrā atklāta latviešu fotomākslinieces Ilzes Vanagas izstāde "Paradīzes dārzu atstājot".

"Ilzes Vanagas poētisko darbu galvenās tēmas ir bērnība, maternitāte, dzimtene un mājas. Viņas fotogrāfijās patiesība mijas ar fikciju, simboli ar emocijām. Viņas darbi ir kā psiholoģiskie ceļojumi, kas autorei palīdz iepazīt un atklāt pašai sevi un savu individuālo pasauli," raksta festivāla rīkotāji.

Pirms pusotra gada Ilze kļuva par māti, un šis fakts lielā mērā ietekmē arī festivālā skatāmās izstādes "Paradīzes dārzu atstājot" ideju un struktūru, kurai ir retrospektīvs raksturs.

"Mana bērna ienākšana pasaulē atvēra manī daudz sen nevirinātu durvju. Šī izstāde ir starpstāvoklis starp veco un jauno. Atskaite, atskats, pateikšanās savam Paradīzes dārzam par mūsu abu [mana un mana bērna] esību, lolojumu un auklējumu," izstādes motivāciju skaidro Ilze.

Izstāde aplūkojama katru dienu no plkst. 13.00 līdz 02.00. Ieeja bez maksas.

"Rīgas Fotomēnesis" ir starptautisks fotogrāfijas festivāls, kas iepazīstina ar aktuālo Ziemeļeiropas un Austrumeiropas fotogrāfijā. Šogad "Rīgas Fotomēnesis" notiek no 8. līdz 31. maijam, piedāvājot sešas izstādes un vairāk nekā 10 notikumus ar vienojošo tēmu "Fakti un precizējumi". Pilna festivāla programma pieejama mājaslapā www.rigasfotomenesis.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!