Foto: Elijus Kniezauskas

Festivāla "Rīgas fotomēnesis" programmā Tallinas ielas kvartālā pie atkritumu konteineriem tiks atklāta lietuviešu fotogrāfa Elijusa Kņiežauska izstāde "Trash Society". Pati izstāde būs aplūkojama, atverot atkritumu konteineru vāku.

Izstādes atklāšana norisināsies piektdien, 12. jūnijā pulksten 19.00, pie Tallinas ielas kvartāla miskastēm.

Kņiežausks fotogrāfiju sēriju sācis veidot Paņevēžos, cenšoties atainot parādību, kas var notikt tikai pilsētā un tikai ar cilvēkiem. Fotogrāfijās mēs redzam cilvēkus, lielākoties bezpajumtniekus, kas atvēruši atkritumu konteineru vākus. "Es nolēmu fotografēt ar platleņķa objektīvu no konteineru apakšas, lai dotu šiem cilvēkiem dievišķu augumu un palūgtu ieskatīties kamerā. Lielākajai daļai skatītāju acu kontakts, ko viņi saņem, skatoties šos fotoattēlus, ir vienīgā reize, kad viņi ir kontaktējušies ar šiem cilvēkiem," stāsta pats autors.

Izstāde atradīsies atkritumu konteineros, tādējādi skatītājam ar modeli mainoties vietām. Ņemot vērā izstādes specifiku – tās beigu datums ir nezināms. Autors būs klāt un piedalīsies izstādes atklāšanā.

Izstāde notiek festivāla "Rīgas fotomēnesis 2020" programmā, kas šogad pievēršas fotogrāfijas un mākslas vizualitātei, kā arī mākslinieka emocionālai pasaulei. Festivāla programma, ko raksturo tādi atslēgas vārdi, kā sapņi, izmisums, iekāre, nāve un dīkstāve, sastāv no performancēm, izstādēm, projekcijām, akcijām pilsētvidē, telpās un internetā. Mājas lapā dikstave.lv var iepazīties gan ar gaidāmajiem notikumiem, gan jau notikušo pasākumu video dokumentācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!