Foto: Reinis Hofmanis
No 31. maija Vīna studijā Rīgā, Stabu ielā 30, starptautiskā festivāla "Rīgas Fotomēnesis 2016" programmā būs skatāma Reiņa Hofmaņa fotoizstāde "Nomaļus", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Fotogrāfiju sērija tapusi Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) industriālajos rajonos un atklāj arābu valsts nomaļo pusi. Kamēr mošejas, augstie debesskrāpji, ainaviskie parki ar palmām un jaunie lielceļi demonstrē Emirātu varenību, to otra puse saglabājas nepamanīta, nomaļus no tūristu un garāmgājēju acīm.

"Nav pagājuši pat 100 gadi kopš laika, kad Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) teritoriju klāja sauss tuksnesis. Naftas atradnes salīdzinoši ātri padarīja AAE par ekonomiski turīgāko valsti reģionā. Straujā naftas industrijas attīstīšanās sekmēja imigrantu strādnieku pieplūdumu valstī no Āfrikas, Āzijas un Vidējiem Austrumiem. Emirātu pilsoņi veido tikai aptuveni 20 procentus no kopējā iedzīvotāju skaita. Pārējie 80 procenti ir ārvalstu ieceļotāji, no kuriem vairums (ap 70 procentu), ir vīrieši, kas atbraukuši strādāt šajā valstī bez ģimenēm. Tas rezultējies ar industriālu rajonu rašanos, kur ieraudzīt sievieti ir liels retums," ieskicē izstādes veidotāji.

Reinis Hofmanis (1985) absolvējis Latvijas Mākslas akadēmiju un ieguvis maģistra grādu mākslā (2012), studējis fotogrāfiju Lietišķo Zinātņu un Mākslas universitātē Hannoverē (2007). Izstādēs piedalās kopš 2003. Viņa darbi izstādīti Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Krievijā, Vācijā, Itālijā, Francijā, Beļģijā, Kanādā, Singapūrā un Apvienotajos Arābu Emirātos. Ieguvis galveno balvu "Archifoto 2012". 2013 .gadā saņēmis otro vietu "Sony World Photography Awards" Arhitektūras kategorijā.

Fotoizstāde Vīna studijā būs skatāma līdz 12. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!