Foto: Irina Popova
Festivāls "Rīgas Fotomēnesis" izsludina fotogrāfiju konkursu par šī gada festivāla tēmu "Jaunais šiks". Interesantākie un labāki darbi vēlāk tiks publicēti īpašā pasākumā pilsētvidē, portālu "Delfi" informē "Rīgas fotomēneša" direktors Arnis Balčus.

Konkursā aicināti piedalīties fotogrāfi no visas pasaules, kuru darbi ir balstīti kritiskā interesē par jaunajiem un mainīgajiem fotogrāfijas medija stāvokļiem laikmetīgajā vizuālajā kultūrā. Aptuveni 35 fotogrāfiju sērijas tiks projicētas īpašā pasākumā pilsētvidē, kas norisināsies 9. maijā pulksten 22.00 Kaņepes Kultūras centrā – vakarā pēc festivāla oficiālās atklāšanas, kur projekciju vēros desmitiem vietējo un ārvalstu skatītāju.

Pieteikšanās termiņš – 2. marts, papildu informācija par pieteikšanos pieejama festivāla mājas lapā – rigasfotomenesis.lv

"Rīgas Fotomēnesis" ir centrālais notikums fotomākslā Latvijā, kas šogad notiks no 7. maija līdz 3. jūnijam. Tā laikā norisināsies 10 izstādes un vairāk nekā 20 notikumu – lekcijas, diskusijas, kino, meistarklase, portfolio skate, kā arī izglītības programma skolēniem un pieaugušajiem.

Šogad festivāls oficiāli tiks atklāts 9. maijā ar starptautisku izstādi Kongresu namā, kurā piedalīsies 12 autori no dažādām valstīm, tostarp Reinis Lismanis un Andrejs Lavrinovičs no Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!