Foto: Publicitātes foto
No šī gada 23. februāra līdz 9. aprīlim Rīgas Mazākajā galerijā norisināsies mākslinieka Raida Kalniņa personālizstāde "Nelaime ciematā", portālu "Delfi" informē galerijas pārstāve Auguste Petre.

Izstādē skatāma glezna, kas tapusi kā daļa no sērijas jeb īsstāsta "Ņujorka", un autors tajā atveidojis ekspresīvu, grafiski veidotu vīrieša tēlu. R. Kalniņš savu darbu komentē: "Darbā attēlots satrakojies vecis, kurš no lielpilsētas dodas uz lauku ciemu visādi iznesties un izdarīties pa savam prātam... tā ir nelaime ciematā". Tas, ko patiesībā nozīmē "Nelaime ciematā" un kā tā tulkojama šodienas kontekstā, paliek katra skatītāja paša ziņā. Ekspozīcijas kurators – Mārtiņš Mielavs.

Darbu pie zīmējumu un gleznu sērijas "Nelaime ciematā" Raids Kalniņš aizsācis 90. gados un pirmā šai sērijai veltītā izstāde norisinājās 2007. gadā, izstāžu telpā "Ēdnīca", Andrejsalā.

Rīgas Mazākā galerija ir eksperimentāla izstāžu telpa, kas atrodas K. K. fon Stricka villas skatlogā un tajā notiekošās izstādes skatāmas vienīgi no Aristida Briāna ielas. Tā ir kvadratūras ziņā mazākā galerija Rīgā un katra tajā risinātā projekta koncepcija radīta rēķinoties ar attiecīgo telpu un novietojumu, tostarp arī K. K. fon Stricka villas unikālo arhitektūru.

Rīgas Mazākā galerija atrodas Aristida Briāna iela 9 un tās ekspozīcija skatlogā ir aplūkojama septiņas dienas nedēļā, 24 stundas diennaktī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!