29.aprīlī plkst.18.00 Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā notiks mākslas darbu izstādes „Pas de deux” atklāšana, bet plkst.18.30 notiks jauno modes dizaineru tērpu konkurss „Djagiļeva baleta sezonas Parīzē”.
Izstādes organizatores Ingrīda Burāne un Dace Strazdiņa par izstādi saka: „Pas de deux klasiskajā mākslā pazīstamā forma kalpos kā domas rosinātājs mūsdienu māksliniekiem - Latvijas Mākslas akadēmijas profesūrai. Deja divatā - tā ir plašu iespēju, variāciju un interpretāciju forma. Balets un glezniecība. Mākslinieks un audekls. Kustība un krāsa. Baleta festivāla programma piedāvā savu versiju šiem jēdzieniem. Latvijā un ārvalstīs plaši pazīstami gleznotāji - Uno Daņiļevskis, Andris Freibergs, Ivars Heinrihsons, Ieva Iltnere, Juris Jurjāns, Aleksejs Naumovs, Kaspars Zariņš, Kristaps Zariņš u.c. festivāla ietvaros notiekošajā mākslas izstādē atklās savas uz audekliem tapušās pārdomas, arabeskas, piruetes, bakhanāles…” Izstāde būs skatāma līdz jūnija beigām.

Dizaineru modes konkursā „Djagiļeva baleta sezonas Parīzē” piedalīsies 20 jaunie mākslinieki no Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Dizaina skolas un Rīgas Amatniecības skolas. Viņu darbus vērtēs Sintija Šustiņa, Māra Binde, Asnāte Smeltere, Roberts Krauze, Atis Balodis u.c. Galvenā balva - Baltijas jūras kruīzs divām personām, ko piedāvā Improceļojumi, veicināšanas balvu gādās Līvu akvaparks.

9.Starptautiskias Baltijas Baleta festivāla ietvaros Kinogalerijā būs skatāma kinoprogramma „Nīderlandes dejas kino versijas” (29. un 30.aprīlī plkst.16.00). Festivāls noslēgsies ar Dānijas dejas kompānijas „Granhoj Danse” izrādi „8IQ nav sievietes, nav asaru…” Jaunajā Rīgas teātrī 1.maijā plkst.18.30. Festivāls notiek, pateicoties sadarbībai ar valsts un pilsētu institūcijām, ārvalstu vēstniecībām Latvijā, Dānijas kultūras Institūtu un Nīderlandes teātra institūtu. Jau astoto gadu pēc kārtas festivāla ģenerālsponsors ir kompānija, kas atbalsta dejas mākslu visā pasaulē - Philip Morris Latvia.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!