Rojas kultūras namā 9.aprīlī svinīgi apbalvos trīs Pastariņa prēmijas ieguvējus. Prēmiju piešķir par labāko devumu bērnu literatūrā pēdējos divos gados.
Latvijas Rakstnieku savienības projektu koordinatore Kristīne Paeglīte informēja, ka, izvērtējot 2001. un 2002.gada literāros darbus bērniem un to ilustrācijas, par šā gada prēmijas laureātiem atzīti Inese Zandere par dzejoļu grāmatu "Iekšiņa un āriņa", Māra Cielēna par dzejoļu krājumu "Kad karaliene bija Rīgā", "Pilsētas pasakas un pasaules pasakas", "Vasaras tumsiņa" un Signe Ērmane par ilustrācijām Ulda Ausekļa dzejoļu krājumiem "Uz Klidziņu ar vienu koka zirdziņu", "Kamēr āboli dārzā būkšķina" un Jura Zvirgzdiņa stāstam "Bebru atgriešanās".

Tā kā šajā gadā atšķirībā no iepriekšējo gadu pieredzes prēmiju saņem divi rakstnieki, tad arī prēmija ir dalīta - 150 latu katram. Prēmiju ilustratoram aptuveni 200 latu apjomā pasniegs Rojas pašvaldība.

Pastariņa prēmiju pasniedz kopš 1982.gada. Prēmiju saņēmuši daudzi rakstnieki - Imants Ziedonis, Margarita Stāraste, Zenta Ērgle, Dzidra Rinkule-Zemzare, Viks, Vizma Belševica, kā arī daudzi citi. Māksliniekiem prēmiju par skaistākajām ilustrācijām pasniedz kopš 1992.gada. Prēmiju savulaik nodibināja Latvijas Rakstnieku savienība un zvejnieku kolhozs "Banga". Bērnu literatūru izvērtē Rojas pagasta un rakstnieku savienības kopīgi izveidota žūrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!