Foto: Attēls no video
Pēc nemākulīgas Jaunavas Marijas gleznas restaurācijas Valensijā gada sākumā Spānijas mākslas mīļotāju uzmanību piesaistījusi vēl kāda neizdevusies restaurācija. Tīmeklī izplatīti attēli ar nesen restaurētu skulptūru grupu uz kādas 20. gadsimta ēkas Palensijā, kuros redzamas ievērojamas izmaiņas akmenī kaltās figūras sejas pantos, ziņo medijs "Artnews".

Iepriekš skulptūru rotājusi smaidoša sievietes seja, bet rezultāts pēc restaurācijas tīmekļa komentētāju ieskatā drīzāk atgādina Donaldu Trampu. Skulptūras sākotnējais izskats ir mainījies pēc restaurācijas darbu veikšanas.


Mākslinieks Antonio Guzmans Kapels publicējis skulptūras attēlus savā "Facebook" profilā, norādot, ka pēc restaurācijas tā izskatās pēc multfilmas varoņa, un salīdzinot šo veikumu ar bēdīgi slaveno Jēzus "mērkaķa" fresku Borhā, ko sabojāja kāda draudzes locekle.

Pēdējo gadu laikā šādi nemākulīgi restaurācijas darbi, kas dramatiski izmaina mākslas darbu izskatu, Spānijā ir kļuvuši teju par tradīciju. Pēc tam, kad jūnijā kāds mēbeļu restaurators Valensijā divreiz mainīja Jaunavas Marijas gleznas izskatu, eksperti pieprasīja stingrākus noteikumus attiecībā uz mākslas darbu restaurēšanas darbu veikšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!