Foto: Publicitātes attēls
24. septembrī pulksten 14 Vidzemē pie Jaundrustiem, "Savvaļas" izstāžu paviljonā "Pelēkais kubs", tiks atklāta gleznotāja Dāvja Ozola darbu izstāde "Zālē", tikmēr līdz 21. septembrim vēl iespējams apskatīt grupas ekspozīciju "Skits".

Kā "Delfi" informē "Savvaļas" pārstāvis Henriks Eliass Zēgners, Dāvja Ozola darbu sērija ir tapusi tradicionālās glezniecības tehnikās, izmantota eļļa un akvarelis.

"Gleznās izmanotais kolorīts veido romantiskas perspektīvas metaforu. Dzīvojot laikmetā, kur kultūra tiek patērēta ātri, cenšos pārstāvēt opozicianāro kultūras pusi, lēnos procesus, šajā gadījumā glezniecību" saka Ozols; izstādes darbu sižeta fokuss ir augu ainavas no zemes perspektīvas.

Atklāšanas dienā pulksten 15 solo formātā uzstāsies saksofonists Kārlis Auziņš, kurš strādā džeza un improvizācijas mūzikas žanros.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt izstādi "Skits", kas skatāma vēl pēdējo nedēļu, veidojusi mākslinieku komanda – Sabīne Vernere, Andris Eglītis, Elīna Silova, Alīse Vorobeja un Aleksejs Beļeckis. ""Savvaļa", kuru no pasaules atdala meži un mentālais attālums, ir mūsdienu skits – piepildītā klusuma un tukšuma teritorija, kur sadzīvo daudz skaņu, bet neeksistē trokšņi. "Savvaļas" pirmā iekštelpu izstāde "Skits" ir par tukšumu un klusumu sevī – vai vismaz par mēģinājumu klusēt un sadzirdēt. Uz brīdi organizēta telpa, kurā atsvabināties no pasaules un, sastopoties ar mākslas darbu, ne tikai skatīties, bet arī redzēt."

"Savvaļa" reizē ir vieta, brīvdabas izstāde un notikumu sērija. 2020. gadā to aizsāka mākslinieks Andris Eglītis, bet šobrīd noris trešā "Savvaļas" sezona, kurā par centru kļuvis glezniecībai veltītais izstāžu paviljons – "Pelēkais kubs".

Visa piedāvātā programma pieejama bez ieejas maksas un darba laika, taču "Savvaļas" eksistenci iespējams atbalstīt ar ziedojumu. "Savvaļa" atrodas Vidzemē – starp Drustiem un Jaunpiebalgu, tuvumā Gatartai. Tur nokļūt var gan ar auto (meklējot "Savvaļas izstādi" navigācijas aplikācijās), gan autobusu, braucot līdz pieturai "Jaundrusti". Plašāka informācija pieejama mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!