Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 26. februārī, tiešsaistē platformā "Zoom" no pulksten 19 līdz 19.40 tiks atklāta Martina Vizbuļa izstāde "+371 28649002", kurā mākslinieks atspoguļo savus personiskos novērojumus laikā, kurā dzīvo – pārdomas par komunikāciju, tehnoloģijām, sabiedrību, tverot šī brīža aktualitātes un īpatnības komunikācijā.

Kā informē izstādes veidotāji, mākslinieks radījis viedus mākslas darbus, kuri ir sazvanāmi un ikvienam ir iespēja veidot interaktīvu "sarunu" ar tiem.

Martina Vizbuļa izstādes atklāšanai "Zoom" interesenti aicināti reģistrēties eventbrite sistēmā šeit līdz piektdienas (26. februāra) pusdienlaikam – pulksten 12.

Izstādes "+371 28649002" virtuālajā atklāšanā mākslinieks Martins Vizbulis un izstādes kurators Raitis Šmits iepazīstinās ar izstādes darbiem un to tapšanu.

Jau vairākus gadus Martins Vizbulis aizrāvies ar mikrokontrolieru un dažādu sensoru studijām. Kad mākslinieka rīcībā nonāca SIM kartes modulis, veicot dažādus praktiskus eksperimentus, mākslinieks nonāca pie secinājuma, ka SIM kartes modulis var veiksmīgi aizvietot WiFi neesamību un viņš saprata, ka tas būs mākslas darbu sirds vietā. Izstādē katrs mākslas darbs būs aprīkots ar savu SIM karti un darbosies, to sazvanot – ikviens varēs mijiedarboties ar mākslas darbiem no saviem telefoniem, radot iespēju pat abpusējai komunikācijai un veidojot sava veida datu bāzi. Iespējams, ka šādi viedie mākslas darbi būs vērojami viedajās mājās, kurās līdzās robotizētam sarunu biedram ir sazvanāms mākslas darbs.

Izstādes mākslas darbu dokumentācija būs pieejama RIXC virtuālajā galerijā: https://immersive.rixc.org/ Tiklīdz tas būs iespējams, izstāde "+371 28649002" RIXC galerijā būs atvērta apmeklētājiem.

Martins Vizbulis ir mākslinieks, kas ir beidzis Rīgas Lietišķās mākslas koledžas Koktēlniecības nodaļu (2001) un Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļas bakalaura (2004) un maģistra (2007) programmas. Šobrīd mākslinieks ir Dizaina nodaļas Vides mākslas katedras vadītājs Latvijas Mākslas akadēmijā. Paralēli studijām VKN, mākslinieks sāka strādat arī ar izstāžu ekspozīciju iekārtošanu, ar ko viņš paralēli nodarbojos vēl šobrīd. Martins Vizbulis ir piedalījies piecu Latvijas valsts ekspozīciju un viena parālēlā mākslas pasākuma iekārtošanā Venēcijas mākslas biennālēs; viņš ir autors ekspozīciju iekārtošanai visām Purvīša balvas izstādēm mākslā, kā arī citām lielām ekspozīcijām. Autors ir veidojis ekspozīcijas tādiem ārvalstu māksliniekiem kā Džeimss Benings, Jons Meks, Kristians Boltanskis, Brako Dmitrijevičs.

Savā radošajā darbībā, mākslinieks ar saviem darbiem ir piedalījies 2005. gadā grupas izstādē "Jukas" LNMM izstāžu zālē "Arsenāls", 2006. gadā grupas izstādē "Waves" LNMM izstāžu zālē "Arsenāls" un 2008. gadā grupas izstādē "Time Will Show – Junge Kunst aus Lettland" Flensburgā, Vācijā. Jau tolaik mākslinieka darbi bija ļoti saistīti ar tehnoloģijām. Tas, kas šos darbus raksturotu "haštagos", ir: skaņa, viļņi, laiks, interference, komunikācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!