Desmitajā Starptautiskajā Prāgas scenogrāfijas un teātra arhitektūras kvadriennālē no 12. līdz 29.jūnijam Latviju pārstāvēs scenogrāfs Ilmārs Blumbergs, Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti Kristiāns Brekte un Ieva Kauliņa.
Latvijas Nacionālās operas preses sekretāre Inga Vasiļjeva informēja, ka Latvijas Scenogrāfu savienība, ko vada Andris Freibergs, nolēma, ka Nacionālo ekspozīciju konkursā Blumbergs pārstāvēs ar ekspozīciju no Volfganga Amadeja Mocarta operas "Bruvju flauta", kuras pamatā būs Parīzes personāliztādes darbi - makets, liela figūra, sejas maskas ar grimu.

22 Mūzikas akadēmijas studenti ar saviem darbiem Latviju pārstāvēs arī scenogrāfijas studentu ekspozīcijā. Brekte un Kauliņa piedalīsies dalībvalstu kopīgā studentu izstādē "Mūsu laika Līrs". Lai veiktu pretendentu atlasi, visi LMA scenogrāfijas nodaļas studenti 2003.gada pirmā semestra laikā strādāja tikai pie šīs tēmas.

Kvadriennāle, kas Čehijā notiek kopš 1967.gada ik pēc četriem gadiem, ir vienīgā savā jomā specializētā konkursizstāde, kas aptver pasaules teātra norises scenogrāfijas jomā. Izstādes laikā tiek piešķirta balva "Zelta Trīga", kā arī zelta un sudraba medaļas. Šīgada kvadriennāles devīze ir "Pasaules labirints un teātra paradīze", to atbalsta Čehijas prezidents un UNESCO.

Latvijas dalību kvadriennālē ir atbalstījis Kultūrkapitāla fonds un "Latvijas Mobilais telefons".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!