Latvijas Teātra darbinieku savienības balva par mūža ieguldījumu teātra mākslā šogad piešķirta Latvijas Nacionālā teātra aktierim Kārlim Sebrim. Kā uzsvēra teātra kritiķe Lilija Dzene, Sebris kļuva par Nacionālā teātra aktieri 1938.gada 15.augustā, un 63 gadus šis teātris ir bijis viņa vienīgā darba vieta. Arī šajā sezonā Sebris ir redzams izrādē "Kapteiņu nedēļa".
Sebri dažādu paaudžu teātra skatītāji atceras kā Vīskreli no Blaumaņa "Pazudušā dēla", Bernardu Šovu no Kiltija "Mīļā meļa", seru Tobiju no Šekspīra "Divpadsmitās nakts", Kihnu Jenu no Smūla "Mežonīgā kapteiņa Kihnu Jena", Kolā Briņonu no Romēna tāda paša nosaukuma romāna dramatizējuma. Kinoskatītāji atceras Sebri no filmām: "Kapteinis Nulle", "Pie bagātās kundzes", "Nāves ēnā", "Karalis Līrs", "Uzbrukums slepenpolicijai".

23.novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī notiks tradicionālā "Spēlmaņu nakts", kuras laikā 15 nominācijās tiks pasniegta Teātra balva, mākslinieka Jura Gagaiņa veidotā "Skatuves nagla".

"Skatuves nagla" tika pasniegta vienai labākajai izrādei dramatiskajos teātros, labākajai izrādei bērniem un pusaudžiem, labākajam oriģināldramaturģijas iestudējumam, labākajam režisoram, labākajam scenogrāfam, labākajam kostīmu māksliniekam, labākās mūzikas autoram dramatiskajos teātros, balva žūrijas specnominācijā - labākais mūziķu darbs dramatisko teātru izrādēs, labākajai dramatiskā teātra aktrisei, labākajam dramatiskā teātra aktierim, labākajai aktrisei otrā plāna lomā, labākajam aktierim otrā plāna lomā, labākajam jaunajam skatuves māksliniekam, labākajam operas un baleta mākslā un par spilgtāko debiju teātros.

Žūrijas komisiju, kurā ir 9 teātra kritiķi, vada Latvijas Kultūras akadēmijas prorektors Jānis Siliņš. Žūrija līdz 1.jūlijam ir noskatījusies 62 izrādes profesionālajos Latvijas teātros. Katrā nominācijā uz Teātra balvu izvirzīti no 3 līdz 7 pretendentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!