Foto: Publicitātes attēli

Svētdien, 1. septembrī, Siguldas Raiņa parkā atklāta Latvijas ekspozīcija "Iekšējā brīvība. Rīgas iela Venēcijā", kas 2012.gadā piedalījās Venēcijas biennāles 13. starptautiskajā arhitektūras izstādē, vēsta Siguldas novada pašvaldība.

Ekspozīcija "Iekšējā brīvība. Rīgas iela Venēcijā" izgatavota 2012.gadā ar moto: "Iekšējā brīvība kā nākotnes domāšanas arhitektūra". Ekspozīcija piedāvāja Venēcijas apmeklētājiem ieskatu dažādos Brīvības ielas fasāžu fragmentos un ēku iekšpagalmos, tādā veidā kļūstot par "ielu ielā".

Instalāciju veido trīs daļas:

Pirmā daļa ataino Brīvības ielas fasādi, kas izgatavota no pulēta nerūsējošā tērauda. Vides atspulgi spoguļattēlā rada daudzdimensionālu uztveres iespēju, kurā raugoties Siguldas daba un Rīgas arhitektūras elementi vizuāli pārklājas un saplūst.

Otrā ekspozīcijas daļā – instalācijas aizmugurē, tērauds ir daļēji nomainīts pret autentisku koka faktūru, kas tika paņemta no Brīvības ielas pagalmu apbūves. Tā raksturo Rīgas iekšpagalmus, kur daudzviet vēl saglabājusies 19. gadsimtam raksturīgā priekšpilsētu koka apbūve.

Instalācijas trešā daļa ir veidota kā portāls, kas atrodas instalācijas centrā. Šeit apmeklētāju apņem tikai tērauda spoguļu faktūra un tajā ir redzams tikai paša apmeklētāja bezgalīgi pavairotais attēls.

Ekspozīcija Siguldas parkā atradīsies līdz pat 2014. gada nogalei. Iniciatīva radusies, jo Sigulda ir Rīgas oficiālais sadarbības partneris projektā "Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2014". Tā izvietota sadarbībā ar Laikmetīgās mākslas institūtu, arhitekti Līgu Apini un kuratori Ievu Kalniņu, nodibinājumu "Rīga 2014", radošo apvienību "Other Side Studio" (Aksels Bruks, Kristaps Kleinbergs, Edgars Rožkalns, Helvijs Savickis, Austra Stupele).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!