Foto: Reinis Fjodorovs
Fotogrāfs un fotogrāfijas pedagogs Reinis Fjodorovs radījis īpašu foto sēriju, kurā iemūžinājis savus kolēģus – skolotājus – pandēmijas laikā. Turklāt projekts tapis populārā seriāla "Game of Thrones"("Troņu spēle") estētikā.

"Es pats esmu fotogrāfs un mācu fotogrāfiju Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā. Kad sākās pirmas Covid-19 vilnis un tam sekojošie ierobežojumi, mana un citu pedagogu ikdiena dramatiski mainījās. Mēs saskārāmies ar jaunu realitāti, kurā sarunas ar jauniešiem, aizstāja zili ekrāni un bezpersoniski "Zoom" profili," tā sarunā ar "Delfi" stāsta Fjodorovs.

"Agrāk mācības (mācību process) balstījās uz skolotāja un skolēna personiskajām attiecībām, bet tagad starp tām nostājās, kaut kas svešs un bezpersonisks. Klātesamība tika aizvietota ar virtualitāti, tuvums ar attālumu," saka skolotājs un fotoprojekta autors.

Veidojot portretu sēriju, viņš vēlējies uzdot jautājumu, kas ir šī jaunā realitāte, kurā ir nonākuši skolotāji. Dažādu priekšmetu skolotāji tika fotografēti "Troņu spēļu" estētikā, kas atsaucas uz daudzajiem izaicinājumiem ar ko saskaras skolotāji Latvijā.

"Man ir tāda sajūta, ka nekad vairs nebūs kā agrāk. Mainījušies būs gan skolotāji, gan paši jaunieši. Nākamreiz, kad mēs tiksimies, mums būs kopīgiem spēkiem jāsaprot, kā mēs strādāsim tālāk," saka Fjodorovs.

Projektā piedalījās 23 skolotāji no Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma. Daļa no skolotājiem bija profesionālo priekšmetu skolotāji, kuri mācīja dažādus profesionālos priekšmetus saistītus ar foto, video, animāciju, utt. Bet otra daļa māca vispārizglītojošos priekšmetus, tādus kā vēsture, angļu valodu, latviešu valodu, u.c.

Uzzināt vairāk par projektu un apskatīt vairāk darbus var autora "Instagram" lapā. Drīzumā tiks atklāta portretu izstāde Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā.

Projekta realizācijā piedalījās: fotogrāfiju apstrādes asistents Artūrs Semešins, grimms: Līga Ozola, Linda Sams un Dace Ciguze, foto asitenti – Augusts Celmiņš un Ralfs Cimermanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!