Foto: Publicitātes attēli
Helsinku lielākajā mākslas centrā "Kaapelitehdas" no 22. janvāra līdz 6. februārim būs skatāma mākslinieka Miķeļa Fišera personālizstāde "Conspiracy Landscapes", informēja izstādes organizētāja Ilze Toivola.

Izstādē būs skatāma mākslinieka jaunāko darbu sērija, kas veltīta sazvērestību teorijām, tostarp ezotērikas iedvesmoti darbi, ainavas no slepenām spēka vietām, akmens artefaktu zīmējumi un nospiedumi, kā arī šī procesa videodokumentācija.

Fišera gleznās tiek atspoguļota sazvērestības teoriju būtība – Zemi senatnē daudzkārtēji apmeklējušas tehnoloģiski augsti attīstītas ārpuszemes civilizāciju būtnes. Vismīklainākie artefakti atrodami tieši Peru un Bolīvijā. Tiek apgalvots, ka šīm vietām piemīt īpaša enerģija, tāpēc daudzas gleznas ir tapušas vietās, kuras tiek piesauktas vairākos avotos par sazvērestības teorijām.

Somijā notiekošajā izstādē būs arī iespēja ieraudzīt Fišera glezniecības attīstības ceļu ainavas žanrā, sākot no pārlaicīgā un metafiziskā caurstrāvotās plenēra gleznojumu sērijas "Bez cilvēkiem" līdz lielformāta gleznu cikliem "Pārdaba", "Pie jauniem vārtiem" un izstādē "Lielviela" redzētiem darbiem, kas atklāj ainavas saturisko un enerģētisko ietilpīgumu, radot pārliecinošu nojausmu par līdzās eksistējošām citām realitātēm.

Miķelis Fišers ir 2015. gada "Purvīša balvas" ieguvējs. Mākslinieks izstādēs piedalās kopš 90. gadu vidus. Viņam notikušas vairākas personālizstādes Latvijā, Lietuvā, Lielbritānijā, Krievijā un Ukrainā. Mākslinieks piedalījies arī nozīmīgos starptautiskos projektos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!