Foto: Publicitātes foto
Gandrīz visos muzejos uzraksti "Neaiztikt!" un "Nepieskarties!" ir teju pie katra mākslas darba. Tas gan nav atturējis kādu studentu Breras Mākslas akadēmijā Milānā, kur gan šāda uzraksta nav, uzrāpties uz 19. gadsimtā tapušas skulptūras, lai ar viedtelefona palīdzību iegūtu unikālu pašportretu jeb pašiņu.

Cenšoties ierausties grieķu-romiešu stila skulptūras - "Dzērušā satīra" - klēpī, viņš tam nolauzis kreiso kāju. Negadījumu fiksējusi novērošanas kamera, un vainīgais ir tūlītēji notverts.

Muļķīgais incidents daudzus Itālijā ir stipri pārsteidzis, jo Breras Mākslas akadēmija ir ļoti prestiža mācību iestāde, kuras audzēkņi tradicionāli tiek uzskatīti par gudriem un attapīgiem. Lai gan skulptūra ir vērtība pati par sevi, tā tomēr ir tikai 19. gadsimtā tapusi kopija daudz senākam un vērtīgākam oriģinālam, kurš studentu kāpelēšanai nav pieejams.

Tiesa, pasaulē līdzīgu muļķīgu atgadījumu netrūkst, par ko var pārliecināties arī šajā jau labu laiku kā popularitāti iemantojušajā video, kurā žurnālists iznīcina milzu darbu prasījušo koka klucīšu torni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!