Foto: Skuja Braden, Transrefleksija, 2019. Foto: Margarita Ogoļceva, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, 2019

Ceturtdien, 13. jūnijā, pulksten 18.30, bijušajā LU fizmatu fakultātē Zeļļu ielā 25 laikmetīgās mākslas festivāla "Survival Kit 10.1" kuratores Solvita Krese un Inga Lāce aicina doties kopīgā pastaigā pa šī gada izstādi "Outlands", portālu "Delfi" informē festivāla pārstāve Marta Krivade.

Ekskursijas laikā būs iespēja uzzināt vairāk par izstādes kuratoru vēstījumu, mākslas darbiem un to māksliniekiem, kas caur personīgiem un globāliem stāstījumiem veido šī gada izstādi. Ekskursija notiks latviešu valodā, un ieeja tajā ir ar festivāla biļeti.

Festivālā "Survival Kit 10.1 Outlands" līdz 30. jūnijam Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs kopā ar kuratorēm Solvitu Kresi, Ingu Lāci, Anželsu Miraldu (Àngels Miralda) un 34 vietējiem un ārvalstu māksliniekiem pievēršas jēdzienam outlands (ārpuszemes, svešzemes), apšaubot tradicionālo ģeopolitisko un kultūrtelpas dalījumu centrā un perifērijā un izgaismojot sarežģītos identitātes veidošanās procesus. Izstāde ir atvērta trešdienās, ceturtdienās un piektdienās no pulksten 14.00 līdz 20.00, bet sestdienās un svētdienās no pulksten 12.00 līdz 20.00.

Arī šoreiz par festivāla norises vietu izraudzīta kāda Rīgas tukšā ēka, lai pievērstu cilvēku uzmanību tās nākotnes attīstīšanas potenciālam. Bijusī LU fakultāte Zeļļu ielā 25 ir uzcelta 1888. gadā un vispirms kalpojusi par vācu bāreņu namu, bet vēlāk - milicijas skolu.

Festivāla programma pieejama tīmekļa vietnē www.survivalkit.lv.

Foto: Kasiuss Fadlabi, Bez nosaukuma, 2019. Foto: Margarita Ogoļceva, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, 2019

"Survival Kit" pirmo reiz norisinājās 2009. gadā un ir lielākais gadskārtējais laikmetīgās mākslas notikums Baltijā, ik gadu piesaistot vairāk nekā 10 000 apmeklētāju. Tas radās kā reakcija uz globālo finanšu krīzi ar mērķi rosināt sabiedrību reaģēt uz pārmaiņām mūsdienu pasaulē un pārdomāt dažādas izdzīvošanas stratēģijas. Katru gadu festivālam izvēlas sabiedrībā aktuālas un nozīmīgas tēmas. Laikmetīgās mākslas festivāla "Survival Kit" 10. pastāvēšanas gads norisinās divās daļās: festivāla ievadošā daļa norisinājās 2018. gadā Rīgas cirka ēkā.

Foto: Santjago Mostins, Sildošais plato, 2018. Foto: Margarita Ogoļceva, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, 2019.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!