Foto: Lauris Aizupietis

Šogad "Tēlniecības kvadriennāle Rīga 2020" (TKR2020) norisināsies no 5. septembra līdz 31. oktobrim, un festivāla ietvaros tiks apskatīta tēma "Demokrātijas brīnumi". Festivāla organizatori aicina Latvijas māksliniekus pieteikt jau gatavus darbus vai radīt jaunus darbus izstādīšanai Rīgas pilsētvidē.

"Lai arī ārkārtas situācija valstī vēl rit pilnā sparā, vēlamies dot iespēju Latvijas māksliniekiem realizēt savas idejas un tās parādīt pilsētas iedzīvotājiem drošā veidā," stāsta festivāla vadītāja Kristiāna Kārkliņa.

Iesniegt darbus iespējams trīs kategorijās: pirmkārt – jau gatavo darbu programmā, kā ietvaros festivāla komanda nodrošinās darba uzstādīšanu un noņemšanu; otrkārt – TKR mazajā programmā jauniem darbiem ar finansējumu līdz 1000 eiro katram darbam; treškārt – TKR lielajā programmā jauniem darbiem ar finansējumu līdz 4000 katram darbam. Mazajā programmā plānots atbalstīt septiņus līdz 10 jaunus darbus, bet lielajā programmā – divus līdz trīs jaunradītus darbus. Piesakot savu darbu, autoram jānorāda esošā/plānotā darba izmēri, materiāli, tehniskās izmaksas, kā arī vizualizācijas un plānotā atrašanās vieta Rīgā.

Festivāls Rīgā norisināsies 13. reizi, un kopš 1972. gada tā ir bijusi platforma gan Latvijas, gan pasaules pieredzējušo mākslinieku izpausmēm un jauno talantu atpazīstamības veicināšanai. 2020. gadā, ņemot vērā situāciju pasaulē, festivāla organizatori īpašu uzmanību vēlās pievērst tieši vietējiem māksliniekiem, un tāpēc pieteikt savus darbus aicina gan pieredzējušus, gan jaunus Latvijas māksliniekus. Laikā, kad kultūras pasākumu apmeklēšanai ir noteikti dažādi ierobežojumi, tēlniecība pilsētvidē var kļūt par to mediju, ar kura palīdzību varam dalīties pārdomās, emocijās un mākslas baudīšanas pieredzē.

Plašāka informācija par uzsaukumu un pieteikšanās anketas pieejamas šeit: https://ej.uz/makslaara

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!