Starptautiskās Tēlniecības kvadriennāles ietvaros, kas, sākot no 5.oktobra norisināsies Rīgā, būs apskatāmi arī divu latviešu mākslinieku – Gintera Krumholca un Ernesta Kļaviņa veidoti vides objekti. Abi mākslinieki 2011.gadā nominēti „Purvīša balvai”, portālu „Delfi” informē Starptautiskās Tēlniecības kvadriennāles preses pārstāve Amanda Boka.

Ginters Krumholcs (1980) atpazīstams un raksturojams kā sociāli aktīvs tēlniecības mākslas autors, kurš savos darbos vērš sabiedrības uzmanību uz to, ka neviens nedzīvo ārpus pasaules kultūras konteksta. Tēlniecības kvadriennālē mākslinieks piedalīsies ar darbu ”Rozes vārdā”, kurš, kā uzsver pats mākslinieks, ir atvērts ”piejaucēšanai” un individuālām interpretācijām, neierobežojot skatītāju iztēli. Viens no pagājušā gada rudens aktuālākajiem mākslas notikumiem bija Gintera Krumholca personālizstāde ”Mayday!” galerijā ”Māksla XO”.

Ernests Kļaviņš (1977) Latvijā un citur pasaulē zināms kā gleznotājs un talantīgs karikatūrists ar spēju savos darbos precīzi un tieši atainot sabiedrības netikumus. Arī šogad mākslinieks ticis nominēts ”Purvīša balvai” par izstādi ”Karš starp titāniem un rūķīšiem". Īpaši festivālam radītais darbs ”Draudzības arka” ir mākslinieka debija trīsdimensionālajā mākslā.

Tēlniecības Kvadriennāle ”Integrācijas anatomija” noritēs no 5. oktobra līdz 25. novembrim. Kā simboliska notikumu koordinātas ass izvēlēta Brīvības un Uzvaras pieminekļu apkārtne. Izstāde būs skatāma Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā. Pasākuma norisē plānotas vairākas izstādes, starptautiska konference par publiskās mākslas sociālajiem aspektiem, darbnīcas, sarunu cikli un citas aktivitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!