Foto: Publicitātes foto

Tēlniecības kvadriennāles Rīga 2012 – ”Integrācijas anatomija” ietvaros 4. un 5.oktobrī Gētes institūtā Rīgā norisināsies starptautiska konference, kurā tiks apskatīta dažādu valstu vēsturiskā un mūsdienu pieredze publiskās mākslas kontekstā, portālu ”Delfi” informēja Starptautiskās Tēlniecības kvadriennāles "Rīga 2012 - Integrācijas anatomija" sabiedrisko attiecību koordinatore Amanda Boka.

Tēlniecības kvadriennāles izvēlētā tēma ”Integrācijas anatomija” ir aktuāla daudzās valstīs sociālekonomiskā līmenī, un tās skatiens vērsts uz ģeopolitisko, starpnozaru un kultūras zonu saskares situāciju fiksāciju un analīzi.

Kā vēsta Boka, konferences mērķis ir analizēt integrācijas procesus dažādās sabiedrības kopienās un diskutēt par to, kā ar mākslas līdzekļiem var komunicēt ar sabiedrību, radot ideoloģisku platformu un attīstot nākotnes vīzijas. Konferencē piedalīsies dažādu nozaru speciālisti: mākslas profesionāļi, pētnieki, žurnālisti, politiķi, un politologi un citi.

Katras konferences dienas noslēgumā notiks paneļa diskusijas, piedaloties kvadriennālē pārstāvētajiem māksliniekiem, analizējot personisko pieredzi kā kolektīvās pieredzes sastāvdaļu.

Konferencē uzstāsies dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Somijas, Francijas, Polijas, Vācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!