Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 24. augustā, pulksten 19 peldošajā mākslas centrā "Noass" tiks atklāts mākslinieka Kaspara Bramberga mākslas darbs no viņa jaunākās mākslas darbu sērijas "Exigency" (Galēja nepieciešamība). Mākslas darbs, kas īpaši jaunradīts tā eksponēšanas vietai, būs aplūkojams pie mākslas centra fasādes līdz pat gada beigām.

Viens no atpazīstamākajiem laikmetīgā abstraktā ekspresionisma skolas pārstāvjiem Latvijā, mākslinieks Kaspars Brambergs, radījis īpaši mākslas centra "Noass" ārtelpai pielāgotu darbu, kas tapis jaunākajā mākslas darbu sērijā "Exigency".

Tajā, kā raksta "Noasa" pārstāvji, mākslinieks "aplūko bezkompromisa attiecības starp indivīdu un viņam atvēlēto laiku apstākļos, kad ir bezgalīgi daudz iespēju". "Exigency" ir cieši saistīts ar māksliniekam personīgi nozīmīgiem un aktuāliem jautājumiem – vai mūsu rīcībā ir pietiekami daudz laika? Vai ilūzija par bezgalīgām laika rezervēm mums nelaupa spēju adekvāti reaģēt?

Kā "Delfi" vēsta mākslas centra "Noass" pārstāvji, mākslinieka Kaspara Bramberga radošā prakse sakņojas pārliecībā, ka mākslas darbs var būt autonoms, brīvs no kritikas, kultūrvēsturiska konteksta un sociāli aktīviem vēstījumiem.

Kā atklāj pats mākslinieks: "Mana māksla ir par cilvēku kā intelektuālu, psiholoģisku, uztverošu, sociālu un garīgu indivīdu, kurš ir spējīgs uztvert mākslas darbu dziļi personiskā līmenī. Es esmu pārliecināts, ka mākslas darbs var pastāvēt arī kā neatkarīgs vizuālās inteliģences lādiņš, kas tiek raidīts skatītāja intelekta virzienā, tādejādi kļūstot par spēcīgu vēstījumu un pilnvērtīgu komunikācijas platformu."

Izvairoties no jebkādas ilustrēšanas un ierastu materiālu lietojuma, arī mākslas centrā "Noass" eksponētais darbs izaicina tradicionālās glezniecības un tēlniecības robežas un balansē starp abstraktu monumentālismu un brutālismu - tas ir veidots no metāla, betona un šķidrā stikla.

Kaspars Brambergs (1974) ir divkārtējs "Purvīša balvas" nominants. Absolvējis Latvijas Mākslas akadēmiju 2000. gadā, un kopš tā laika aktīvi rīko izstādes gan Latvijā, gan ārvalstīs. Mākslinieka darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, Francijā, Vācijā, Šveicē, Marokā, Taiti un Martinikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!